Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

2010-ben is kínál kulturális csemegéket a Porta Egyesület

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__7161
Nagyban folynak a Porta közösség 2010-es programjának előkészületei. Már az első hónap bővelkedik színvonalas eseményekben. Január 16-án, szombaton, Remete Szent Antal napján, ismét egy régi hagyományt elevenítenek fel a civilek Kecskeméten. 10 órától állatok népesítik be a Barátok temploma melletti romkertet: lesz itt a kecskétől a galambon, kutyán és macskán át a lóig sokféle élőlény. Gyerekek és felnőttek ismét együtt örülhetnek az állatszentelés felelevenített tradíciójának, amely ma már elengedhetetlen része a kecskeméti évindításnak. Ebben az ünnepben nem csak az ember és az állat közötti barátság szövődik szorosabbá, hanem az egész teremtett világ féltése is megnyilvánul.
Január 24-én emlékezünk meg a Magyar Kultúra Napjáról, valamint Szalézi Szent Ferenc és a sajtó ünnepéről. Ezen a napon a Porta Egyesület is egyszerre üzen az érintetteknek. A Barátok templomában újságírókért, szerkesztőkért, tévésekért, rádiósokért adnak szentmisét fél 12-kor. A szentbeszédet dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mondja. Ez az alkalom igazi kulturális csemege is lesz. Erről a Príma Primissima-díjas Aurin énekkar gondoskodik, Durányik László vezetésével. Ezt követően a Porta Egyesület díszteremben Kecskemét a tolerancia és a szolidaritás városa címmel nyílik kiállítás, amelyet Mayer Mihály pécsi megyéspüspök, a Justitia et Pax pápai alapítású világszervezet magyarországi elnöke nyitja meg. Ugyancsak a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan január 22-én, pénteken 16.30 órakor mutatják be a közönségnek Dr. Szabó Attila, a megyei levéltár egykori igazgatójának új könyvét, A ferencesek tikos kecskeméti krónikája címmel. A helytörténeti kuriózumokban bővelkedő, alapos, több évtizedes kutatómunkára épülő munkáról a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetben megrendezett író-olvasó találkozón tudhatnak meg többet az érdeklődők. Szalézi Szent Ferencre, az újságírók védőszentjére emlékeznek 2010. január 24-én, vasárnap 11.30 órakor a kecskeméti Szent Miklós (Barátok) templomban. A Római Katolikus Egyház vezetői évtizedek óta hangsúlyozzák a tömegmédia evangelizációs jelentőségét. Főpapok törekszenek arra, hogy jó kapcsolat alakuljon ki az újságírók, a szerkesztők és a klérus között. A dialógus jegyében szerveződik az ünnepi találkozó is, ahol Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek, metropolita koncelebrál Mayer Mihály pécsi püspökkel a Justicia et Pax magyarországi igazgatójával. Az ünnep alkalmával nyitják meg a Porta Galériában kecskeméti fotóriporterek által készített alkotásokból a „Szolidaritás és a türelem városa” című fotókiállítást, melyet az ezeréves Pécs püspöke, Mayer Mihály nyit majd meg. A találkozó alkalmat nyit arra, hogy a résztvevők felköszöntsék a neve napján dr. Bábel Balázs érseket.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés