Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

2018 is jelentős újdonságokat hozott a Wojtylában

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29289
Támogatóink nagylelkűségének köszönhetően, bőkezű adományaik jóvoltából számottevő fejlesztések valósulhattak meg idén is nálunk – jelentette ki Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója délelőtti tájékoztatójában, a népkonyha gondozottjaihoz szólva. (Fotók: Mátyus István)

Példaként említette a karitatív szervezet elektromos autóját, amely „bevetésével” nagyságrendekkel csökkenteni lehetett a korábbi rendkívül magas szállítási költségeket, valamint szóba került a nemrég üzembe helyezett digitális kamerarendszer is, aminek segítségével kívül-belül monitorozhatóvá vált az Egressy utcai szegényellátó létesítmény épülete, szolgálva a jószándékkal ide érkezők biztonságát. Legutóbb pedig új nyílászárók váltották fel a Wojtyla Ház belső ajtajai közül hármat: a folyosóra, ebédlőbe és a kisterembe vezetőket. A régiek legalább száz évig szolgálták az ide érkezőket, innen távozókat. Mindez annak bizonysága, hogy az intézmény képes a folyamatos megújulásra – fejtette ki Farkas P. József, majd hozzátette:

– A ház fenntartóinak és rászorultjainak együttműködése a kölcsönös tiszteleten, megbecsülésen, bizalmon alapul, együttesen alkotunk egységes és megbonthatatlan szeretetközösséget. Minden közös kezdeményezésünkben jelen van a szent tűz, ami ugyan számunkra megfejthetetlen, de minden kétséget kizáróan működik. Kapcsolatunkat nem az értelem, hanem a szív határozza meg, ettől vált oly bensőségessé a viszonyunk.

A karácsonyi időszakra utalva elmondta: egyszerre magasztos és túlzsúfolt az advent ideje, hiszen rendszerint tekintélyes mennyiségű adományt kell igazságosan szétosztani a népkonyha munkatársainak. És természetesen idén is lesz főtéri ebédosztás!

 

 

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés