Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

622 millió forintot költhet a kecskeméti megyei kórház a sürgősségi osztályra

| Feltöltve: | Forrás: Baon/Kórház | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__7497
Végre megújulhat a kecskeméti megyei kórház sürgősségi osztálya. A jelentős átalakítás 622 millió forintba kerül. Ebből 560 millió forint támogatásra pályázott az intézmény az Új Magyarország fejlesztési terv keretében, és meg is nyerte azt. A fennmaradó összeget a fenntartó megyei önkormányzat önerőből biztosítja. Az új ellátórendszer előnye a hatékonyabb működés, emellett csökkennek a fajlagos költségek is. A támogatási szerződést kedden, délután ünnepélyes keretek között írta alá Kővári Attila, a Strukturális Alapok Programiroda (STRAPI) igazgatója és dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója. Az eseményen részt vett Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere. A beruházás érinti a diagnosztikai – azaz a központi épület – első emeletét illetve a Rendelőintézet földszintjét. Mindkét helyen, összesen 1399 négyzetméteren lesznek átépítések. A munkálatok alatt azonban a mentő-, ellátó-, gyógyító munkában fönnakadás nem lesz.
A Rendelőintézet földszintjére helyezik majd át azokat a részlegeket – például a fiziotherápiát –, amelyek funkciójukat tekintve nem tartoznak szorosan az SBO-hoz. Az így felszabaduló területen alakítják ki a gyermek sürgősségi részleget, a felnőtt háziorvosi ügyeletet illetve a szájsebészeti sürgősségi részleget. A belgyógyászati sürgősségi részleg vizsgálókkal, triázs helyiséggel bővül (itt sorolják be a betegeket állapotuk súlyosságára való tekintettel), a fekvőbeteg részleg pedig a mostaninál nagyobb, 16 ágyas lesz. Kialakítanak egy-egy elkülönítő szobát is. 57 százalékban megújul az SBO műszerparkja is. Összesen 48 darab – 27 féle – új orvos-szakmai eszközt vásárolnak, többek között egy CT készüléket, mobil röntgent és ultrahang készüléket. A kivitelezés kétségtelenül nem lesz egyszerű, hiszen az átépítést úgy végzik, hogy közben folyamatosan működik majd a betegellátás. Az átalakítás éppen ezért több ütemben történik majd, hogy minél kevésbé zavarja a gyógyítást. Az építési munkákhoz részletes költöztetési ütemtervet készítettek, amelyet előzetesen egyeztettek az illetékes gyógyító osztályokkal és az érintett hatóságokkal is.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés