Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

800 éves a Ferences Rend

Kiállítással emlékeznek

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6598
Ebben az évben ünnepli a Ferences Rend alapításának 800. évfordulóját. E jeles alkalom nagyszerű lehetőség arra, hogy a nyilvánosság széles körben megismerkedhessen a ferencesek művével. Ezen fáradozik a Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye a Barátok temploma, a Ferences Rend, valamint a megyei önkormányzat gyűjteményi központjai együttműködésével. Igyekezetük, hogy Kecskemét vonatkozásában is lehetőség nyíljon egy letűnt világ, egy rejtett emlék felidézésére. Ezt szolgálja az a december 5-én megnyíló kiállítás, amely a fellelhető emlékeket, a kutatók által elemzett históriát tárja az érdeklődők elé.
A Barátok Temploma klubtermében tartott bemutatóhoz – mintegy kiegészítve a kiállított dokumentumokat – egy tárlatvezető kiadvány is kapcsolódik. A szervezők azt remélik, hogy a kivételes válogatás a Szent Miklós napi megnyitót követően is széleskörű érdeklődésre tarthat számot, és talán az egyházi és önkormányzati iskolák tananyagának is részévé válhat. A tárlatot a Ferences Akadémia készítette elő, a rendkívül komoly feltáró munkában együttműködött a Ferences Rend magyarországi rendtartománya is. A kiállítás szakmai megnyitóját Páter Kálmán Peregrin intézményvezető atya tartja. Mint az ismert, Kecskeméten és környékén a török utáni időkben jeles szolgálatot vállaltak magukra Szent Ferenc követői. A szerzetesházak, így a kecskeméti kolostor is búcsújáró hellyé, egy-egy kisebb táj középpontjává, lelki erőforrásává váltak, ami a szülőföldhöz való ragaszkodás máig ható öntudatát ébresztette. A december 5-én nyíló kiállítás főhajtás ezek előtt a nagyszerű emberek előtt.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés