Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A Dunántúli Naplóban olvastuk: Porta-küldött járt Pécsen

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__4055
Különös ajándékkal kopogtatott be tegnap Mayer Mihály megyés püspökhöz a kecskeméti Farkas P. József. A Porta Egyesületek Szövetségének elnöke „pénzt hozott” arra, hogy az évek óta nehezen épülgető kékesdi templomot a millenniumi évben, azaz még az idén fel lehessen szentelni.
Amint azt Farkas P. József lapunknak elmondta, ajánlatában egy közel tízmilliós csomagról volna szó, amit különféle egyéb szponzorálásokkal bővíteni lehet. Így például előzetes ígérete van arra, hogy az autópálya-építésben részt vevő cégek némelyike szívesen áldozna az ezeréves egyházmegye kis falucskájának templomára. Az elnök azt is elmondta, hogy a kecskeméti egyesület eredendő célja a környezet- és természetvédelem, a kulturális örökség megóvása, a műemlékvédelem, valamint a kulturális tevékenység népszerűsítése, ám sok minden mással is foglalkoznak. Így már négy templomot építettek, s igyekeznek az egyházi szakrális helyek felújításában, megóvásában segíteni. Napjainkban többek között Kecskeméten, a II. János Pál pápa tiszteletére létesülő egyházi szociális intézmény építésében vesznek részt. Mindenesetre így jutottak el a pécsi egyházmegyébe, hallván a kékesdi templomépítés nehézségeiről. Tudják azt is, hogy a templomot Dévényi Sándor Kossuth-díjas építész tervezte, s hogy éppen tíz esztendeje, hogy a kétszáznyolc lakosú kisközség elhatározta az építkezést. Mayer Mihály megyés püspök Farkas P. Józseffel nem először találkozott. Mint azt tegnap a lapunknak elárulta, az egyesületi elnökhöz több évtizedes ismeretség köti, s tudja róla, hogy ő szponzorálta a dunaföldvári kálvária megújítását is. Mint említette, megegyeztek abban, hogy a jövő héten közösen tekintik meg a kékesdi építkezés állását, s aztán beszélik meg a további teendőket.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés