Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A "Ferences rend Kecskeméten" - exkluzív kiállítás nyílt a Porta Díszteremben - képekkel

| Feltöltve: | | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6934
A "Ferences rend Kecskeméten" címmel kiállítás nyílt szombaton (december 5.) a Barátok temploma mellett, a Porta Egyesület Dísztermében 16:30 órai kezdettel. A rendhagyó tárlat bemutatja a 300 évig Kecskeméten munkálkodó ferences atyákról és tevékenységükről fennmaradt iratokat és közelebb hozza a ma emberének a szerzetesek elhivatott életét. A kiállítást dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és Páter Kálmán Peregrin ferences atya nyitotta meg.
- Hálával, sajnálkozással és reménnyel nyitom meg ezt a kiállítást. Hálával azért, hogy itt voltak a ferences atyák a nehéz időkben - a török alatt és utána is. Sajnálkozással, mert nincsen egész Bács-Kiskun megyében állandó jelleggel ferences atya – vagy legalább egy fráter. S reménykedéssel, hogy az eljövendő időben valaki majd csak „idevetődik” s lesz a Barátok templomának legalább egy ferences papja, aki a Naphimnusz lelkületével lenne a hívek között – mondta megnyitó beszédében dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. Szavaival a jelenlévők tökéletesen egyet értettek, hiszen a ferences atyák 300 éves kecskeméti munkássága meghatározó volt városunk kulturális és lelki fejlődésében egyaránt. A ferencesekről két könyv is megjelent a közelmúltban a Porta Könyvek sorozat keretében. Az egyik múltfeltáró kiadvány Heltai Nándor „tollából” született meg: Miről mesél a kecskeméti öregtemplom címmel. A másik, Szabó Attila A ferencesek titkos kecskeméti krónikája, mely szintén az 1644-ben letelepedett szerzetesek életét tárja az olvasók elé. A két könyv a tárlat keretében megtekinthető.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés