Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A helyi média meghatározó szerepe

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__4054
Napjainkban a helyi médiumok elterjedtsége jelentős mértékben átalakítja a szocializációs folyamatot. A mára már hagyományosnak tekinthető médiumok – rádió, újság, televízió - mellett a gyorsan elterjedő új technológiák is egyre jelentősebb szerepet játszanak mindennapjainkban – ezt dr. Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke nyilatkozta ma (pénteken) Kecskeméten a Gong Rádiónak.
Az elnök a "térség hangjának" hívására érkezett a hírös városba, és a Téma plusz című műsorban a helyi médiumok szerepéről elmondta, hogy a helyi média kiemelkedő szerepet játszik a helyi társadalom építésében, hiszen mint fogalmazott, kommunikáció nélkül nincs helyi társadalom sem. Dr. Majtényi László hozzátette, hogy a helyi rádiók, újságok és a televíziók meghatározzák a helyben élők kulturális identitását is. A politikai csatározások folyamatos bemutatását félretéve, a helyi média értéket is közvetít, hiszen foglalkozik a vételkörzet mindennapi életével, az aktuális és fontos közérdekű információkkal és eseményekkel. Témái közt helyet kap az oktatás, a kultúra, az egészségügy, vagy a környezetvédelem. Ez a tendencia ugyanakkor az országos vételkörzetű médiumoknál egyre kevésbé mutatható ki - tette hozzá az ORTT elnöke.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés