Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A Kecskemét Sportjáért Díj kitüntetettjét ünnepelték

| Feltöltve: | Forrás: hiros.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30731
Ünnepi vacsorán köszöntötték kedd este a Kecskemét Sportjáért Díjjal kitüntetett Probojáczné Túri Évát. A 42-szeres válogatott kosárlabdázónak a Csinos Csajok Csapata mellett Ivkovicné Béres Tímea és Ivkovic Stojan is gratulált az elismeréshez.

Kecskemét Közgyűlése ebben az évben Probojáczné Túri Évát tüntette ki a Kecskemét Sportjáért Díjjal. A tősgyökeres kecskeméti, sportolóként 42-szeres válogatott kosárlabdázó, iskolaigazgatóként gyerekek ezreit nevelte a sport szeretetére, de ma nyugdíjasként is aktív, hiszen napi rendszerességgel tart tornaórákat több száz kortársának. Probojáczné 49 évet töltött a pedagógusi pályán, amelyből 16 éven keresztül a Damjanich János Általános Iskola igazgatója volt. Gimnáziumi évei alatt kezdett el kosárlabdázni az NB I-es Kecskeméti Dózsa csapatában, a magyar válogatott tagjaként két Európa-bajnokságon is részt vett.

Több évtizede alapították meg az egykori kosarasokat összefogva a Csinos Csajok Csapatát, amelynek edzésein a legutóbbi időkig részt vett. A csapat tagjai kedden köszöntötték meg Probojácznét, aki nélkül ma is ritkán kezdődik kosárlabda mérkőzés Kecskeméten. Az ünnepi vacsorán a kiváló kosárlabdázót köszöntötte Ivkovicné Béres Tímea, egykori 108-szoros válogatott kosárlabdázó, a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiát és a Kecskeméti Sportiskolát is működtető Kecskeméti Junior Sport Kft. ügyvezetője és férje, Ivkovic Stojan, a magyar férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya is.

– A sport és a pedagógia területén is sok mindent elértem életemben, de ez a díj nem csak az én díjam, mert ez a díj olyan, mint egy dominó játék, vagy egy kirakós puzzle játék, amelyben mindenkinek benne van a maga kis része és ezt nekem csak össze kellett raknom – mondta szerényen a kitüntetett, hangsúlyozva, hogy az ő sikeréhez nagyban hozzájárultak egykori játékostársai, kollégái és szeretett férje, Probojácz Miklós, aki csúszókorong sportágban szintén a válogatottságig vitte.

Sok egykori sportoló él Kecskeméten, akik a fiataloknak példaképül szolgálhatnak. Probojáczné Túri Éva sportkarrierje, pedagógusi pályája, ma is aktív élete alapján talán az egyik legjobb példakép. Hosszú, boldog és tevékeny életet kívánunk!

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés