Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A Mega-Sped Kft felkészült Kecskemét hó-és síkosság-mentesítésére

| Feltöltve: | Forrás: keol.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__25164
Felkészült a télre a Kecskemét belterületén a hó-és síkosság-mentesítési munkákat végző Mega-Sped Kft - jelentették be azon a sajtótájékoztatón, amit a cégnél rendezett gépbemutatót megelőzően tartottak. A városvezetés réséről Sipos László városüzemeltetésért felelős tanácsnok, önkormányzati képviselő vett részt a bemutatón.

Az önkormányzat a kezelésében álló közutakon, kerékpárutakon és járdákon a szükséges munkák elvégzéséről a téli útüzemeltetési terve szerint, az idei téli szezonban is folyamatosan gondoskodik majd. A munkavégzésre rendelkezésére álló géppark és személyi állomány felkészült arra, hogy a közepesnél nagyobb mértékű csapadékkal és hideggel együtt járó téli időjárási körülmények idején is tudja biztosítani a közlekedést, rendkívül időjárási körülmények esetén azonban csak a lakosság ellátását szolgáló járművek közlekedését tudja lehetővé tenni.

Szabadszállási Mihály, a kecskeméti Mega-Sped Kft. tulajdonosa a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a cég telephelyén hótoló lapáttal, sószóróval felszerelve 9 kisteherautó és 5 nagyteherautó, valamint egy terepjáró várja, hogy ha úgy alakul az időjárás, akkor megkezdhessék a hó-és síkosság-mentesítést Kecskeméten. A vállalkozás beszerzett közel 300 tonna sót is, a síkosság mentesítéshez.

A feladatellátást végző vállalkozó, a Mega-Sped Kft. a hó-és síkosság-mentesítési munkák végzéséhez illetve információszolgáltatásra és fogadásra a téli időjárás alatt folyamatos ügyeletet működtet, amely az alábbi telefonszámokon érhető el 0-24 h-ig.

Mobil: +36/30/824-88-96

Zöld szám: +36/80/204-540

Városi szám: 76/417-880

Felhívták a sajtótájékoztatón ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységekről szóló 1/1986. (II. 21.) ÉVM-EüM együttes rendelet 6. § (1) bekezdésében foglaltak értelmében az ingatlan előtti járdaszakasz, járda hiányában egy méter széles területsáv, tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítésére és körüljárására szolgáló terület tisztántartására vonatkozó kötelezettség keretében a felsorolt közterületek hó- és síkosság-mentesítéséről az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodnia.

A kötelezettség betartását a Kecskeméti Városrendészet is fokozottan ellenőrzi majd, de a kötelezettség elmulasztása miatt bekövetkező balesetekért, káreseményekért az ingatlanok tulajdonosai anyagilag is felelősek.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés