Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A PORTA SEGÍT: Szeptembertől lesz temploma Kékesdnek

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5197
A napokban tartották Kecskeméten a Porta Közösségek Szövetsége nagy ünnepét, amikor is felszentelték - a vatikáni, a wadowicei küldöttségek, illetve dr. Balázs Péter külügyminiszter és dr. Bábel Balázs érsek részvételével – a szervezet által kialakított, létrehozott új szociális, kulturális, közművelődési intézményt (www.wojtyla.hu). Az ünnepség több száz résztvevője örömmel üdvözölte a kékesdi templomépítők közösségének delegációját, akik Antal Géza pécsváradi apát, plébános vezetésével érkeztek, hogy együtt örüljenek a Szent Mihály templom építésében is testvéri közösséggé vált Portásokkal. Természetesen a kecskeméti érdeklődők örömmel fogadták a Dunántúlról érkezett friss, jó híreket. Elfogadva a meghívást a vizitációt szeptember 26-án tervezik visszaadni, ha az Úr is úgy akarja, akkor tartják a Szent Mihályról elnevezett, 12 év óta épülő templom várva várt fölszentelését.
A kecskeméti Karol Wojtyla ház egyébként naponta 150 rászorulónak ad meleg ételt. Emellett az ország egyik legrangosabb pápai gyűjteményét is magáénak tudhatja. A szolidaritás műhelye, de a közművelődésnek, a kultúrának, a rehabilitációnak is teret kínál. A kecskeméti rendezvényen elhangzott, hogy Farkas P. József szervező szeretné, ha a Wojtyla ház testvérintézménye, a pécsi emlékház is hamarosan megnyithatná kapuit. Ez annál is inkább indokolt, mert mintegy 20 évvel ezelőtt II. János Pál pápa személyesen is meglátogatta a történelmi várost.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés