Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A szeretet süteményei

| Feltöltve: | | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__7502
Kecskemét a szeretet és a szolidaritás városa - ma már sokan így emlegetik a hírös várost az országban. Jól tudják, hogy az itt élő emberek érzékenyek a bajbajutottak gondjaira, bajaira, és ha tudnak, segítenek is a rászorulókon. A Szenteste Alapítvány, a Barátok temploma, a Porta Egyesület, valamint a Karol Wojtyla Barátság Központ "Szeretet asztal" mozgalma immár hetedik éve az egyik alappillére ennek a szellemiségnek. A régi ferences lelkiségből táplálkozó kezdeményezésnek köszönhetően Kecskemét főterén az adventi és a karácsonyi időszakban több ezer ember kapott ingyen meleg ebédet. A nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően, a helyben készült tartalmas levesek, egytálételek mellett a város legjobb süteményei, péksüteményei is terítékre kerülhettek.
- Hosszú évek óta együttműködünk a Porta Egyesülettel és a Karol Wojtyla Barátság Központtal, ezért már hagyománynak számít nálunk, hogy a Jakó Cukrászda friss, finom süteményekkel kedveskedik a főtéri ételosztásoknál a rászorultaknak. Egész évben jól esnek ezek a finomságok, de ilyenkor, a karácsonyi időszakban egy kicsit nagyobb jelentőséget kapnak az édességek – mint a szeretet manifesztálódásai. Ezért is tartom nagyon fontosnak, hogy legalább ilyenkor meg tudjuk kínálni azokat az embereket egy igazi Jakó-sütivel, akik év közben sajnos nem tehetik meg, hogy beüljenek hozzánk. Nagyon jó érzés, hogy mi is csempészhetünk egy kis örömet nehezebb sorsú embertársaink életébe a főtéri ételosztások alkalmával – mondta a Jakó Cukrászda nevében Hegymeginé Jakó Rita. - Nagyon együtt érzek a nehéz sorsú emberekkel, akik önhibájukon kívül, vagy akár önhibájukból ilyen helyzetbe jutottak. Ezért évek óta, amikor csak tehetem segítséget nyújtok nekik friss süteménnyel, vagy anyagi támogatás formájában. Karácsony előtt a Karol Wojtyla Barátság Központ kedvezményeit egy nagyobb ruhaadománnyal is sikerült meglepnem, ugyanis nagyon fontosnak tartom, hogy ebben az időszakban a lehető legmelegebben öltözzön mindenki, védve az egészségét. Az adventi időszakban a főtéri étkezéseknél nagyon örültem, hogy én is segíthettem, hogy süteményeimmel megédesíthettem kicsit én is elesettebb társaim ünnepét – nyilatkozta lapunknak Bakóné Márta, a Bakó Cukrászat vezetője. - Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a Porta Egyesület és a Karol Wojtyla Barátság Központ által szervezett főtéri étkeztetéseket, amikor több ezer ember kap ingyen minőségi, meleg ebédet. Sajnos sokan küzdenek Kecskeméten megélhetési gondokkal, sokszor a napi étkezések is elmaradnak az anyagi problémák miatt. Ez - különösen télen – igencsak veszélyes. Ezért tartom kiemelten fontosnak ezeket az ételosztásokat, ezért támogatom ezt a rendezvényt már évek óta – nyilatkozta lapunknak a Hamilo 2004 Kft. vezetője, Marton Zoltán. - Alapelvem, hogy ha valaki tud segíteni embertársán, akkor annak kutya kötelessége megtenni. Ebben az egymástól elhidegülő világban az empátia, a segítőkészség, a jóindulat sajnos egyre inkább kiveszik az emberekből, pedig ezek azok az alapvető emberi értékek, amelyekkel jobbá, élhetőbbé tesszük környezetünket. Régen bármennyire is nehéz volt a helyzet, ez a belülről fakadó „adási kényszer” valahogy jobban megvolt az emberekben – gondoljunk csak a régi disznóvágásokra, amikor mindenki kapott egy kis kóstolót. Én így nőttem fel, számomra teljesen természetes volt a segítségnyújtás, amikor évekkel ezelőtt először felkerestek a Karol Wojtyla Barátság Központtól. Azóta ez már hagyomány lett, hiszen ha az embernek van vállalkozása, ami élelmiszereket gyárt, kézenfekvő, hogy friss pékáruval segíti rászoruló embertársait ezekben a nehéz időkben – mondta Cseh Zoltán, a Ceh Pékség igazgatója.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés