Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A teremtésvédelem és a béke összefüggéseiről ír a pápa üzenetében

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5697
„Ha békét akarsz, óvd a teremtést” – ez a témája XVI. Benedek pápa béke világnapi üzenetének. 2010. január 1-jén 43. alkalommal ünnepeljük a világnapot. A szerdán kiadott szentszéki közlemény szerint az üzenet célja, hogy felhívja a figyelmet: globalizált világunkban a teremtésvédelem és a béke megőrzése szoros kapcsolatban áll.
Ezt a szoros és bensőséges kapcsolatot támasztja alá az ember természetes környezetének számos problémája, mint például az erőforrások használata, az éghajlatváltozás, a biotechnológia eredményeinek használata vagy a népességnövekedés. Az erőszak magvait ültetjük el a népek között, illetve a jelen és a jövő nemzedékei között, ha a társadalmi igazságosságot és egyenlőséget nem újfajta módon szemlélve akarunk megfelelni ezeknek a kihívásoknak – áll a közleményben. A környezetvédelem az egész emberiség számára kihívás. Nemcsak azért kell szembe nézni az ökológiai kérdésekkel, mert a környezet pusztulása szörnyű jövőképet fest, hanem azért is, mert ezek a béke megőrzésének fontos motivációi lehetnek – fogalmaz a nyilatkozat.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés