Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A WOJTILA HÁZ KITŰNŐ BARÁTJÁT JOANNA STEMPIŃSKAT, HAZA HÍVTA A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM

Kecskeméten mindíg testvérként fogadjuk, és szeretettel várjuk

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6929
Tervezte, hogy résztvesz ismét a kecskeméti búcsú fontos karitasz akcióján, segítkezik - a szegényeket segítve - Szent Ferenc és Szent Miklós megterített, főtéri asztalánál. Szíve szerint a legkedvesebb szolgálatot vállalva. Őexcellenciája Joanna STEMPIŃSKA úrnő, a Lengyel Népköztársaság eddigi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét állomáshelyről visszahívta a külügyminisztere. Más, fontos beosztást/diplomáciai missziót kínálva a kitűnő tehetségű vezetőnek. Nagyon sajnáljuk, hogy most nem lehet itt velünk, és nem szólhat hozzánk, ünnepünkön, a város legrégebbi templomának búcsúnapján. Annyit azonban a diploméáciai csatornákon eljuttatott hozzánk, hogy szeretettel gondol mindíg a Karol Wojtila Barátság Központ testvéri közösségére, Kecskemét város vezetőire és lakóira. Reméli, hogy lesz még alkalma ellátogatni hozzánk. Addig is reméli, hogy hazájában tovább segítheti a lengyel-magyar barátság erősítését, a kölcsönös előnyökön alapuló együttmunkálkodást.

A nagykövetnő táviratához nincs mit hozzátennünk. Köszönjüók eddigi segítségét, munkáját, barátságát. További remek karriert, jó egészséget, sikereket kívánunk és persze szeretettel visszavárjuk a Wojtyla Házban éppen úgy mint a Városházán. JOANNA STEMPIŃSKA életútja: 1959. március 25-én született Koszalinban. Budapesten szerezte meg élelmiszertechnológiai okleveles mérnöki diplomáját borász szakon (1984.), valamint a művészettörténész oklevelét (1987.); 1984. szeptemberétol 1985. februárjáig a Krakkói Szaniter Berendezési Vállalatnál gyakornok-tolmácsként dolgozott; 1985. márciusától 1986. szeptemberéig tolmácsként tevékenykedett a Krakkói Építőipari és Szolgáltatási Export Vállalatnál; 1986. novemberétől 1990. januárjáig a Kobex Vállalatnál dolgozott tolmácsként. 1992. óta dolgozik a Lengyel Köztársaság Külügyminisztériumában a következő beosztásokban: 1992. májusától 1993. júniusáig a Kulturális - Tudományos Főosztály szakértője; 1993. júliusától 1996. júniusáig az Európai Intézmények Főosztályán főszakértő, miniszteri tanácsos; 1996. júniusától 1997. novemberéig a Lengyel Köztársaság brüsszeli Nagykövetsége I. titkára; 1997. decemberétol 2001. januárjáig az Lengyel Köztársaság NATO- és Nyugat-Európai Állandó Brüsszeli Képviseletének I. titkára, tanácsosa; 2001. márciusától szeptemberéig fizetetlen szabadságát tölti; 2001. szeptembere és 2002. júliusa között miniszteri tanácsos a Lengyel Külügyminisztérium Közép- és Dél-Európai Foosztályán; 2002. augusztus 8-tól a Lengyel Külügyminisztérium Biztonságpolitikai Főosztályának megbízott főosztályvezető-helyettese; 2005. december 12-től 2009. decemberéig a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti tisztjét töltötte be Budapesten.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés