Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A WOJTILA HÁZ KITŰNŐ BARÁTJÁT JOANNA STEMPIŃSKAT, HAZA HÍVTA A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM

Kecskeméten mindíg testvérként fogadjuk, és szeretettel várjuk

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6929
Tervezte, hogy résztvesz ismét a kecskeméti búcsú fontos karitasz akcióján, segítkezik - a szegényeket segítve - Szent Ferenc és Szent Miklós megterített, főtéri asztalánál. Szíve szerint a legkedvesebb szolgálatot vállalva. Őexcellenciája Joanna STEMPIŃSKA úrnő, a Lengyel Népköztársaság eddigi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét állomáshelyről visszahívta a külügyminisztere. Más, fontos beosztást/diplomáciai missziót kínálva a kitűnő tehetségű vezetőnek. Nagyon sajnáljuk, hogy most nem lehet itt velünk, és nem szólhat hozzánk, ünnepünkön, a város legrégebbi templomának búcsúnapján. Annyit azonban a diploméáciai csatornákon eljuttatott hozzánk, hogy szeretettel gondol mindíg a Karol Wojtila Barátság Központ testvéri közösségére, Kecskemét város vezetőire és lakóira. Reméli, hogy lesz még alkalma ellátogatni hozzánk. Addig is reméli, hogy hazájában tovább segítheti a lengyel-magyar barátság erősítését, a kölcsönös előnyökön alapuló együttmunkálkodást.

A nagykövetnő táviratához nincs mit hozzátennünk. Köszönjüók eddigi segítségét, munkáját, barátságát. További remek karriert, jó egészséget, sikereket kívánunk és persze szeretettel visszavárjuk a Wojtyla Házban éppen úgy mint a Városházán. JOANNA STEMPIŃSKA életútja: 1959. március 25-én született Koszalinban. Budapesten szerezte meg élelmiszertechnológiai okleveles mérnöki diplomáját borász szakon (1984.), valamint a művészettörténész oklevelét (1987.); 1984. szeptemberétol 1985. februárjáig a Krakkói Szaniter Berendezési Vállalatnál gyakornok-tolmácsként dolgozott; 1985. márciusától 1986. szeptemberéig tolmácsként tevékenykedett a Krakkói Építőipari és Szolgáltatási Export Vállalatnál; 1986. novemberétől 1990. januárjáig a Kobex Vállalatnál dolgozott tolmácsként. 1992. óta dolgozik a Lengyel Köztársaság Külügyminisztériumában a következő beosztásokban: 1992. májusától 1993. júniusáig a Kulturális - Tudományos Főosztály szakértője; 1993. júliusától 1996. júniusáig az Európai Intézmények Főosztályán főszakértő, miniszteri tanácsos; 1996. júniusától 1997. novemberéig a Lengyel Köztársaság brüsszeli Nagykövetsége I. titkára; 1997. decemberétol 2001. januárjáig az Lengyel Köztársaság NATO- és Nyugat-Európai Állandó Brüsszeli Képviseletének I. titkára, tanácsosa; 2001. márciusától szeptemberéig fizetetlen szabadságát tölti; 2001. szeptembere és 2002. júliusa között miniszteri tanácsos a Lengyel Külügyminisztérium Közép- és Dél-Európai Foosztályán; 2002. augusztus 8-tól a Lengyel Külügyminisztérium Biztonságpolitikai Főosztályának megbízott főosztályvezető-helyettese; 2005. december 12-től 2009. decemberéig a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti tisztjét töltötte be Budapesten.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés