Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A WOJTILA HÁZ VENDÉGE VOLT A MAGYAR KARITAS EGYHÁZMEGYEI IGAZGATÓJA

A segítő szolgálat fő fóruma a Karol Wojtyla Barátságf Központ

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6799
A kecskeméti WOJTILA HÁZ szerdai vendége Szántó Ambrus, diákonus, börtönlelkész volt, aki egyszemélyben a Magyar Karitas, egyházmegyei igazgatója is. Most volt az első találkozó a Szent Miklós Templomigazgatóság karitasz csoportjával. A közösség egyébként II. János Pál pápa pápává avatása évfordulóján alakult, 2009. október 17.-én. Egy idő óta ugyanis, jól összekovácsolódott, szolgáló közösség alakult ki a Szent Miklós Templom illetve a Karol Wojtyla Barátság Központ szociális teamjaként. Az aktivisták, elnyerve Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek, metropolita engedélyét és támogatását, valamint Szántó Ambrus igazgató engedélyét és befogadó nyilatkozatát, úgy határozott, hogy megalapítja a ferences hagyományokra is építő, Szent Miklós templom Katolikus Karitász Közösségét.
A dr. Bábel Balázs metropolita/érsek úr által szentelt, alapított Karol Wojtyla Barátság Központ kitűnő lehetőséget és helyet kínál a Szent Miklós templomhoz tartozó szegény rászoruló, beteg közösségek találkozásához. Így a templomhoz is szorosan tartozó intézmény lett az otthona és a székhelye a csoportnak. Így biztos finanszírozással naponta 100-120 embernek kínálhat ételt, ruhát, orvosi ellátást, lelki segélyt, közművelődési szolgáltatást. Farkas P. József Úr a Wojtyla Központ igazgatója mutatta be a vendégünknek a házat, majd alkalmi karitzasz vezetőségi találkozó kezdődött. Egyeztették a programokat, a feladatokat, a lelki programokat.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés