Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A Wojtyla Ház is támogatja, hogy névadóját Európa védőszentjévé emeljék

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30052
Stanisław Gądecki érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke a testület nevében azzal a kéréssel fordult Ferenc pápához, hogy Szent II. János Pált avassa egyházdoktorrá és nyilvánítsa Európa védőszentjévé.

Ezt a kérelmet Stanisław Dziwisz bíboros is támogatta 2019. október 22-én, az Europa Christi mozgalom varsói kongresszusán.

2020-ban ünnepeljük Szent II. János Pál születésének centenáriumát és emlékezünk halálának 15. évfordulójára. Ez alkalomból a lengyel püspöki konferencia elnöke azzal a kéréssel fordult Ferenc pápához, hogy avassa egyházdoktorrá és nyilvánítsa Európa védőszentjévé Szent II. János Pált. Stanisław Gądecki érsek emlékeztetett, hogy a lengyel pápát számos történész és teológus a Nagy II. János Pálnak nevezte. „Szent II. János Pál pápaságának gazdagsága személyisége gazdagságából fakadt. Egyszerre volt költő, filozófus, teológus és misztikus, ami számos dimenzióban nyilvánult meg, kezdve lelkipásztori és tanítói tevékenységétől az egyetemes egyház vezetésén át az életszentségről tett személyes tanúságtételéig” – írta Gądecki érsek Ferenc pápának. Hangsúlyozta, hogy II. János Pál pápaságának azért is volt nagy sikere, mert jelentősen hozzájárult Európa egységének helyreállításához, több mint ötven évig tartó megosztottság után, amit a vasfüggöny jelképezett. A lengyel püspöki konferencia elnöke leszögezte: „Szent Cirill és Metód, valamint Szent Adalbert egységet teremtő és kulturális evangelizáló tevékenysége után több mint ezer évvel művük gyümölcsei – nem csak szociális, de vallási síkon is – a lengyel pápa személyében védelmezőre és utódra találtak.”

– Szent II. János Pál – polgári nevén Karol Wojtyla – nemcsak korunk nagy egyházdoktora, hanem Európa nagy védőszentje is, akinek számtalan mondanivalója van hívők és nem hívők számára egyaránt. Ennek okán a Wojtyla Barátság Központ fenntartói és gondozottjai teljes mellszélességgel támogatják Gądecki érsek Ferenc pápa irányába tett kezdeményezését – fogalmazott Farkas P. József, a közismert kecskeméti népkonyha alapító-igazgatója.

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés