Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

A Wojtyla Házba is ellátogat Ferenc pápa követe

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29794
Rövidesen Kecskemétre érkezik Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusa – jelentette be minap kalocsai sajtótájékoztatóján dr. Bábel Balázs érsek. (Fotó: Mátyus István)

– A programot illetően abban állapodtunk meg, hogy május 26. napján, vasárnap a kecskeméti Nagytemplomban együtt szolgáltatjuk ki a bérmálás szentségét közel száz fiatal részére. Nuncius úr – a korábbi hagyományoktól eltérően – magyar nyelven fog beszélni. Az ünnepi eseményt követően pedig a Wojtyla Barátság Központba vezet útja, ahol a népkonyha gondozottjainak társaságában tájékozódik a szociális intézmény mindennapi életéről – közölte a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye feje.

Nagymamája hajdanán egy Győr melletti faluból költözött az Egyesült Államokba. Időközben megözvegyült, később ismét férjhez ment. Édesanyja már kint született, amerikai apa gyermekeként. A magyar nyelv és kultúra átvétele nem bizonyul könnyűnek számára, bizonyos ételek ízvilágán kívül neki ugyanis csak emlékfoszlányok maradtak fenn velünk kapcsolatban, de becsületére váljék, hogy szorgalmasan tanulja nyelvünket és ragaszkodik használatához – fűzte hozzá az érsek.

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés