Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Alkotók őszi tábora Izsákon

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30023
Október második hetében immár kilencedik alkalommal rendezték meg az Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótábor. A tábor bázisa idén is a Vino Étterem és Panzió volt, ahol szívesen látták ez alkalommal is azokat az érdeklődőket, akik szerettek volna bepillantást nyerni a műalkotások születésének világába, illetve a tábor életébe. Az idén tizenegy alkotó érkezett az ország különböző részeiről – sőt a határainkon túlról is – Izsákra: Blazán Vladimir, Biri Ildikó, Boros Andrea, Gróf Zoltán, Harsányi Zsuzsanna, Kalas András, Mráz János, Moldován Zsolt, Pósa Ede, Tarcsay Béla, Vincze László, akik a házigazda Ziegler Németh Ferenccel kiegészülve töltöttek együtt egy munkában gazdag hetet a sárfehér hazájában.

- Alkotói közösségünk összetétele évente változó, de van, aki a kezdetektől közöttünk van – mondta el honlapunknak a tábor megálmodója és vezetője, Ziegler Németh Ferenc. – Realista szemléletű művészeket hívunk, a szponzoraink miatt, akik támogatásukért képeket kapnak. Legnagyobb támogatónk a helyi önkormányzat. De a Vino Étterem és Panzió vezetője, Prikkel László  is nagy áldozatot vállal értünk minden ősszel, a művészek elszállásolásával, étkeztetésével, s persze azzal, hogy kávézójának nagy részét birtokba vehetik az ecsetforgatók. Jövőre lesz tízéves az izsáki alkotótábor, s erre a jubileumra tervezünk megjelentetni egy színes kiadványt, ami összefoglalja majd egy évtized tapasztalatait.

Az alkotótábor záró kiállítása október 31-ig tekinthető meg az Izsáki Művelődési Házban.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés