Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Alkotók őszi tábora Izsákon

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30023
Október második hetében immár kilencedik alkalommal rendezték meg az Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótábor. A tábor bázisa idén is a Vino Étterem és Panzió volt, ahol szívesen látták ez alkalommal is azokat az érdeklődőket, akik szerettek volna bepillantást nyerni a műalkotások születésének világába, illetve a tábor életébe. Az idén tizenegy alkotó érkezett az ország különböző részeiről – sőt a határainkon túlról is – Izsákra: Blazán Vladimir, Biri Ildikó, Boros Andrea, Gróf Zoltán, Harsányi Zsuzsanna, Kalas András, Mráz János, Moldován Zsolt, Pósa Ede, Tarcsay Béla, Vincze László, akik a házigazda Ziegler Németh Ferenccel kiegészülve töltöttek együtt egy munkában gazdag hetet a sárfehér hazájában.

- Alkotói közösségünk összetétele évente változó, de van, aki a kezdetektől közöttünk van – mondta el honlapunknak a tábor megálmodója és vezetője, Ziegler Németh Ferenc. – Realista szemléletű művészeket hívunk, a szponzoraink miatt, akik támogatásukért képeket kapnak. Legnagyobb támogatónk a helyi önkormányzat. De a Vino Étterem és Panzió vezetője, Prikkel László  is nagy áldozatot vállal értünk minden ősszel, a művészek elszállásolásával, étkeztetésével, s persze azzal, hogy kávézójának nagy részét birtokba vehetik az ecsetforgatók. Jövőre lesz tízéves az izsáki alkotótábor, s erre a jubileumra tervezünk megjelentetni egy színes kiadványt, ami összefoglalja majd egy évtized tapasztalatait.

Az alkotótábor záró kiállítása október 31-ig tekinthető meg az Izsáki Művelődési Házban.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés