Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Árpádházi Szent Erzsébetre emlékeztek a wojtylások

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30817
II. András király és Merániai Gertrúd lánya Szent Erzsébetként vált közismertté a magyarság körében. Fiatal lányként elhagyta a türingiai őrgrófi udvart, hogy Jézus tanítása szerint a szegények és betegek szolgálatának szentelje életét. Erről ejtett szót Farkas Pál, a Wojtyla Barátság Központ állandó önkéntese szabadtéren, a szokásos déli ételosztás előtt. (Fotók: Mátyus István)

Farkas Pál röviden felidézte az Erzsébethez fűződő legendákat, majd Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el ünnepi gondolatait, melyet imádsággal zárt.

A Wojtyla programszervezője végül bejelentette: Kovács Zoltán, a Miga-Metall Kft. ügyvezető tulajdonosa és családja ajánlotta fel a szegények mai ebédjét: szarvashús-szeletet vadas mártással, tésztával, kenyérrel és süteménnyel. A rendkívül gazdag menü mellé még pogácsa is dukált, melyet Marton Zoltán, a Hamiló Cukrászat és Rétesmanufaktúra tulajdonosa biztosított a rászorultaknak.

A Wojtyla Barátság Központ munkaközössége jóvoltából e napra elkészültek az Erzsébet-kosarak, melyeket rövidesen vállalkozóknak adnak át a népkonyha képviselői, hogy az üzletemberek ajándékokkal megtöltve juttassák vissza azokat.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés