Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

ASZTRIK AZ ÉTER HULLÁMAIN: sikeres műsor a Gong Rádióban

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__7765
Asztrik nyomában. Egy sikeres, havi rendszerességgel jelentkező műsor címe ez, amit az érseki misszió rádiós változatának is tekinthetünk. Mint ismert, sokan megfordulnak egy olyan térségi rádió stúdiójában, mint amilyen a Gong. Közöttük – egyfajta pasztorális felfogásnak megfelelően – dr. Bábel Balázs, Kalocsa-kecskeméti érsek is rendszeresen válaszol a hallgatóság feltett kérdéseire. Szóba kerülnek ilyenkor az aktualitások, ízelítőt kaphatunk például a húsvéti szentbeszédből, ismerteti a szentatya a püspöki kar legutóbbi ülésének aktualitásait, de nem ijed meg az olyan kényes kérdésektől sem, mint például az ír püspökök által bevallott, - osztrák és német területeken felszínre került - pedofilia. A színvonalas műsor változata rendszeresen megjelenik a Civil Naplóban, és az internetre is felkerül.

A Kalocsa-kecskeméti egyházmegye komolyan veszi azokat az instrukciókat, amelyeket a Vatikán kinyilatkoztat, vagy ajánl. Úgy az interneten, mint különböző mediális területeken elérhetőek papok, főpapok, tanítók, prédikátorok előadásai, szentmisék hallgathatók meg. Ezek népszerűsége is mutatja, hogy ez a különleges kapcsolat létező igényre épül. Bizony, vannak, akik az interneten keresztül ismerik meg püspöküket, vagy éppen a város plébánosát. Az okok szerteágazók lehetnek. Egyeseknél ez az életvitelükből, munkájukból adódik, mások állapotuk, betegségük miatt kényszerülnek a vallásgyakorlás e korábban ismeretlen módjára. Mindehhez természetesen egy nagyon komoly fórum is társul, amely biztosítja, hogy a kérdések és a válaszok, a problémafelvetések szabadon áramoljanak, és kölcsönösen eljussanak az érintettekhez.

Felvételeink a legutóbbi rádiós műsor alkalmával készültek. Az érsekkel Farkas P. József beszélgetett.   

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés