Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az állatok védőszentjét ünnepelték

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30008
Assisi Szent Ferencre emlékeztek október 4-én Kecskeméten, a műkertvárosi kápolna előtt a Wojtyla Barátság Központ szervezésében. A rendezvény vendégei között helyet foglalt dr. Pintér Gábor Belorusszia pápai nunciusa, dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő és Lévai Jánosné, a városrész önkormányzati képviselője is. (Fotók: Mátyus István)

A jelenlévők sorában szép számmal akadtak négylábúak, mivel a Kecskeméti Vadaskert, a Mentsvár az Állatokért Alapítvány, illetve a Kisfái Kutyakiképző Sport Egyesület ugyancsak képviseltette magát az ünnepségen.

A programban fellépett Szabó Sándor tárogatóművész, továbbá Bartus Bertalan, a Katona József Gimnázium diákja, aki Petőfi Sándor A gólya című versét mondta el. A Műkerti Általános Iskola diákjai pedig színes népdalcsokorral készültek a rendezvényre.

A városvezetés nevében Lévai Jánosné köszöntötte a megjelenteket, felidézve Assisi Szent Ferenc életét, tanításait. Kiemelte, azon szentek egyikére emlékezünk, aki a 21. század embere számára is példakép lehet.

– Szent Ferenc Isten szegénykéje. Egészen neki akart élni, teljes mértékben Jézus nyomdokain kívánt járni. Kövessük Ferencet az egyszerűségben, az Isten iránti szeretetben, hűségben! – fogalmazott Lévai Jánosné.

Assisi Szent Ferenc elhívatottságáról beszélt Bajkó Zoltán, Izsák plébánosa is, majd Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója ecsetelte az állatkert mindennapi tevékenységét.

Őt váltva dr. Pintér Gábor, Belorusszia pápai nunciusa lépett a mikrofonhoz.

 – Szent Ferenc képes volt megteremteni azt a harmóniát, amely boldoggá teheti az embereket. A természettel való összhang és az Istennel való kapcsolat adta meg számára a lelki nyugalmat. Ezt kívánom mindenki számára – hangsúlyozta a pápai nuncius.

Csikai Gyula, a Kisfái Kutyakiképző Sport Egyesület elnöke szintén ismertette munkájuk gyümölcsét, majd kutyabemutató részesei lehettek a jelenlévők.

A rendezvény záró momentumaként a Wojtyla Barátság Központ ünnepélyesen örökbe fogadta a Vadaskert egyik újszülött csacsiját, átvállalva ezzel a gondoskodás költségeit.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés