Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az Aurin Leánykar koncertezett a Wojtyla Ház előtti téren

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__26679
A kecskeméti Wojtyla téren lépett fel szombat délelőtt az Aurin Leánykar Durányik László karnagy vezényletével. A neves együttes mintegy kétszáz, különféle műfajt képviselő dallamműből álló repertoárjából csendültek fel könnyed nyári dallamok hazai és külföldi szerzőktől. A fellépőket Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatója és Molnár Zoltán intézményvezető köszöntötte. A népkonyha ebédosztásra várakozó gondozottain kívül a környéken járókelők is fültanúi lehettek a fergeteges sikert aratott dalfesztiválnak. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Április 4-én indult idei első külföldi fesztiváljára az Aurin Leánykar. Dr. Bocskov Petrov Jordán, a helyi Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a kecskeméti kultúra bulgáriai bemutatásának elkötelezett híve javasolta még tavaly ősszel, hogy a kórus vegyen részt a XXIV. „Dobri Voynikov" Shumeni Gyermek - Ifjúsági Kórus Gála Napokon, 2017. április 6.-9.-e között. Ő és a Balassi Intézet, valamint a Szófiai Magyar Intézet munkatársai segítettek a program előkészítésében. A fesztiválon kilenc - bolgár, magyar, román, ukrán - kórus találkozott, tevékenykedett workshopokon, koncertezett. A kecskeméti leányok így egy újabb országban léphettek értő közönség elé a Kodály-módszer reprezentánsaként - mesélt Durányik László karnagy az elmúlt tavasz egyik legkiemelkedőbb eseményéről. A leánykar következő fellépése június 4-én, vasárnap lesz a Hírös Agórában, ezt követően június 19. és július 3. között koncertkörúton vesz részt az együttes Nagy-Britanniában - hangzott el a közeljövőt illetően.

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés