Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az emlékezés gyertyái égtek hősi halottaink tiszteletére

| Feltöltve: | Gyarmati Szilvia | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6476
Ma délután a Porta Egyesület szervezésében emlékező áhítatot tartottak a Barátok templománál a Szent Mihály altemplomban, hogy megemlékezzenek azokról a honvédő katonákról kik a magyar hazáért adták életüket.
Molnár Zoltán, a Wojtyla Barátságközpont irodavezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Kenyeres Dénes helytörténész, nyugállományú honvéd alezredes emlékbeszéde következett, melyből többek között azt is megtudhattuk, hogy mennyi kecskeméti honvéd esett áldozatul a háborúk folyamán. Az I. világháború során 2500, míg a II. világháború folyamán több mint 3000 kecskeméti katona vesztette életét. Elmondása szerint nem volt olyan család kinek közelebbi vagy távolabbi rokonai ne estek volna áldozatul a két világháború folyamán. Ezután Polyák József, a Nemzetőrség Országos Parancsnokságának vezetőjének emlékbeszéde következett, majd Bárkányi Ernő atya, Érseki tanácsos a Barátok temploma templom igazgatója tartott közös áhítatot.
Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés