Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Az emlékezés gyertyái égtek hősi halottaink tiszteletére

| Feltöltve: | | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6476
Ma délután a Porta Egyesület szervezésében emlékező áhítatot tartottak a Barátok templománál a Szent Mihály altemplomban, hogy megemlékezzenek azokról a honvédő katonákról kik a magyar hazáért adták életüket.
Molnár Zoltán, a Wojtyla Barátságközpont irodavezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd Kenyeres Dénes helytörténész, nyugállományú honvéd alezredes emlékbeszéde következett, melyből többek között azt is megtudhattuk, hogy mennyi kecskeméti honvéd esett áldozatul a háborúk folyamán. Az I. világháború során 2500, míg a II. világháború folyamán több mint 3000 kecskeméti katona vesztette életét. Elmondása szerint nem volt olyan család kinek közelebbi vagy távolabbi rokonai ne estek volna áldozatul a két világháború folyamán. Ezután Polyák József, a Nemzetőrség Országos Parancsnokságának vezetőjének emlékbeszéde következett, majd Bárkányi Ernő atya, Érseki tanácsos a Barátok temploma templom igazgatója tartott közös áhítatot.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés