Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Barátsággal szolgálni

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8408
Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érsekének zarándoklevelével járt a Vatikánban a nemzetközi rendőr szövetség, az IPA (International Police Association) kecskeméti szervezetének küldöttsége a napokban. A rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott tagjait tömörítő civil közösség a formális, szakmai kereteken túlmutató, személyes kapcsolatok kialakítását, ápolását és a nemzetközi együttműködés elősegítését tűzte zászlajára.

A határokon átnyúló barátság, szolidaritás gondolata utazások, személyes ismeretségek és barátságok révén telítődik tartalommal. Mint ahogy ez legutóbb, Rómában is történt – tudtuk meg dr. Rákosi Mihály alezredestől, az IPA kecskeméti szervezetének titkárától. Azt is elmondta, hogy jelmondatuk, a „Servo per Amikeco”, azaz: „Barátsággal szolgálni” és ennek jegyében 61 országban több mint 372 ezer tagjuk tevékenykedik.

A 134 fős kecskeméti szervezet képviselői megfordultak már többek között Montenegróban, Görögországban, Bulgáriában, Ausztriában és Romániában, néhány héttel ezelőtt pedig Rómában töltöttek el öt napot. A titkár szerint e látogatások legfőbb hozadékát a személyes ismeretségek és élmények adják, amelyek azután a hétköznapi munkában is kamatoznak. 

A delegációval utazott Polyák József, a Wojtyla-ház pártfogójaként is komoly érdemeket szerzett Magyar Nemzetőr Szövetség dandártábornoka, aki elragadtatással számolt be a római élményekről.

- Jártunk a Vatikánban, és látogatásunkkal egy időben rendezték meg az olasz rendőrnapot… A 23 fős delegációnk vezetője Dávid Károly dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány volt. Leírhatatlan az a nagy szeretet és kiváló vendéglátás, ami szálláshelyünkön, az Al Casaletto zarándokházban, a Szeretet Szolgálóleányainak nevezett szerzetesközösségben fogadott bennünket. A nővérektől rengeteg törődést kaptunk, csakúgy, mint a magyar származású idegenvezetőnktől, Világos Beától. Ezúton is szeretném kifejezni mindannyiunk nevében hálánkat és köszönetünket a csodálatos élményekért!

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés