Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

BEMUTATTÁK AZ ÉRSEKSÉGEN A 2010-ES HIT ÉS ÉLET KALENDÁRIUMOT

IMMÁR A TIZENHATODIK ALKALOMMAL KERÜL A PLÉBÁNIÁKRA, BOLTOKBA

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6838
Van egy hithű, lelkes kiadói-szerkesztői stáb Kecskeméten, amely évről-évre évkönyvbe szerkeszti Bács-Kiskun megye egyházi eseményeit, tanításait. Örömmel számolhatunk be arról, hogy a napokban megjelent a 2010-es újév kalendáriuma, Hit és élet címmel. Ezt az írásokban és fotókban egyaránt gazdag gyűjteményt XVI. Benedek pápa előszava nyitja, aki a papság évének szentelte a következő esztendőt. A nagyon szép kötetet - immár a tizenhatodik évfolyam jelent meg - a hétvégén mutatták be a szerkesztők Kalocsán az Érseki Hivatalban. A legelső számozott példányt személyesen nyújtották át Őexcellenciája dr. Bábel Balázs, érsek-metropolitának, akinek számos írása olvasható az évkönyvben.
Külön fejezet köti csokorba a főpapi szolgálatának tizedik esztendejét ünneplő dr. Bábel Balázs kalocsai-kecskeméti érsek jelentősebb idei nyilatkozatait, beszédeit. A Hit és hivatás című rovatban jeles egyházi személyiségekről, eseményekről szóló, az egész megyét átölelő beszámolók olvashatók. A Munkával áldott mindennapok fejezet Bács-Kiskun különböző településeinek arról a törekvéseiről ad átfogó képet, amelyek a templomok, szakrális emlékhelyek felújítására, megmentésére irányulnak. Talán felesleges is hangsúlyozni, milyen nagy erőfeszítéseket követel a jelenlegi gazdasági helyzetben az egyházi műemlékek rekonstrukciója. A falvak, városok vezetőinek, hithű polgárainak, a civil szervezeteknek köszönhetően azonban, több tucatnyi olyan esetről is beszámolhat ez a kalendárium, amely szép példája a templomok, emlékhelyek megmentését szolgáló összefogásnak. Ebben a tekintetben évek óta kiemelkedő szerepet vállal a Porta Egyesület. Nem véletlen tehát, hogy e civil szervezett által navigált kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ felújítása és a kékesdi templom felépítése terén végzett erőfeszítéseik külön fejezetet kaptak ebben a kötetben. A lélek kapaszkodói címszó alatt egyházi jellegű kulturális, művészeti eseményekről, alkotásokról tudósít ez az új kiadvány, és közöl néhány szép magyar verset is, dr. Bábel Balázs érsek válogatásában. Természetesen nem hiányzik a gasztronómia és a humor sem ebből a sokszínű, Hit és élet című egyházi kalendáriumból, ami megvásárolható, a Kossuth téri KORDA KÖNYVESBOLTBAN, a PLÉBÁNIÁKON, a kalocsai Főszékesegyházban valamint a PORTA EGYESÜLET irodájában (Kecskemét, Arany János u. 4. szám.) 450.- Ft-ért. Azok akik több kötetet is vásárolnak engedményt kapnak.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés