Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Búcsúi szentmise és terményáldás a műkerti kápolnában

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30012
A műkertvárosi Assisi Szent Ferenc templom búcsúi szentmiséjén a szakrális hely névadójára, védőszentjére emlékeztetett homíliájában dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, miközben idén is főpapi áldásban részesültek azok a zöldségfélék, gyümölcsök, melyeket a kápolna oltára elé helyeztek Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. kereskedelmi igazgatója felajánlásaként. (Fotók: Tódor Norbert)

A ferences rend megalapítója, Itália, az állatok, a kereskedők és a természet védőszentje tiszteletére szervezett programsorozat október 4-én – Assisi Szent Ferenc emléknapján – nagyszabású ünnepséggel vette kezdetét a műkertvárosi kápolna előtti téren, majd a nap délutánján jótékonysági kályhaosztást szervezett a Wojtyla Barátság Központ, melynek keretében egy-egy kandallót vehetett át kilenc rászoruló család, nagylelkű vállalkozók, továbbá egyházi- és karitatív intézmények felajánlásával.

Az eseménysorozatot október 6-án terményáldás és búcsúi szentmise zárta, melyet dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke celebrált, aki szentbeszédében hangsúlyozta:

– Szent Ferenc, a középkor legkiválóbb Krisztus-követője számára magától értetődött, hogy a látható világ Isten teremtménye. Jézus sok hasonlatát a teremtett világból vette. Mint amikor azt mondta, hogy nézzétek az ég madarait, a mezők virágait, ezek nem gyűjtögetnek, Isten mégis megtartja őket, gondot visel rájuk. Amivel persze nem azt jelentette ki Jézus, hogy nem kell dolgoznunk, hiszen a növény- és állatvilág is megküzd a maga fennmaradásáért, ám felesleges aggodalmaskodnunk a jelent és az eljövendőt illetően. Isten gondviselése azon a szinten érvényesül, amelyen egy teremtménynek célt ad. A növények a magból kivirágozva termést hoznak, ezzel beteljesítik az isteni tervet. Az ember célja ettől sokkal magasabb rendű: eljutni Isten országába. Ennek kifutópályája pedig a földi élet.

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés