Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Csapolt sörök széles választéka a Guri Sörfőzdétől

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__30299
Néhány sörözőben elérhetőek a termékeik, de a többiekkel ellentétben nem próbálkoznak újabb és újabb helyekre bejutni. A Guri Sörfőzde azzal lett Magyarország egyik legnagyobb kisüzemi főzdéje, hogy alternatív értékesítési csatornákon nyomul. (Fotók: Mátyus István)

Családi vállalkozásként indultak még 1995-ben. Kezdetben kizárólag a pilzeni sörüket főzték, majd a sörforradalom hatására rengeteget dolgoztak gerilla sörfőzőkkel is, miközben folyamatosan bővítették kínálatukat.

Tavaly nyáron nyílt meg a Jászapátiban működő Guri Sörfőzde tizennegyedik Serháza, Budapesten. Ezeken az értékesítési pontokon kizárólag csapolva, frissen lehet megvenni a habzó nedűt. Kecskeméten, az Aradi Vértanúk tere 9/a. szám alatt várják vendégeiket.

– Egyedülálló választékot kínálunk. Jelenleg 22-25 féle sört csapolunk, palackozunk – mindig frissen – a vásárló előtt. Szinte már nem is adok el kocsmáknak. Sajnos a legtöbb söröző egyszerűen nem tudja helyesen tárolni a hordókat, így könnyen előfordulhat, hogy a fogyasztóhoz nem abban a minőségben jut el a termékünk, ahogyan az Jászapátiban elkészült – mondja Urbán Imre, a Guri Sörfőzde tulajdonosa.

– A Serházak rendszerében a készítéstől a pohárig tudjuk ellenőrizni a minőséget – teszi hozzá Ifj. Urbán Imre, a Guri Sörfőzde főzőmestere.

Náluk, a hűtött erjesztőtartályokban várják a sörök, hogy hordóba fejtve eljussanak valamelyik Serházig, ahol pedig egyből hűtőkamrába kerülnek. Így nem a sörözők többségében használatos átfolyó rendszerű hűtést alkalmazzák, hanem az egész hordót kb. 5 fokban tartják, amely szavatolja, hogy frissen marad az ital.

A Serházak franchise rendszerben működnek, és a közvetlen értékesítés miatt kedvező árakon tudják kínálni a sört. Működik kettő egyebek mellett Jászapátiban, van Szolnokon, Nagykátán, három darab Budapesten, de van Budaörsön, Biatorbágyon, Kecskeméten és Pilisvörösváron is. A lényeg, hogy kb. 20 négyzetkilométeres körzetben egynél ne legyen több – mondják a Guri Sörfőzde tulajdonosai – de persze a sűrűn lakott részeken ez alól vannak kivételek.

Az elsőt mindössze 10 sörcsappal nyitották, ám ma már nem állnak neki új serháznak, csak ha az minimum 20 csappal rendelkezik. Ezekből áramlik a 24 féle Guri sör, az alap pilzenitől a különböző, gyümölcsös lágereken át az IPA, APA, stout, porter sörökig.

A kérdésre, hogy a serházak száma meddig nőhet még, Urbán Imre nem tudott egyértelmű számmal felelni, de jól látszik, hogy vannak még lehetőségek, pláne, hogyha elkészülnek a sörfőzde fejlesztéseivel.

Jelenleg egy 800 és egy 3200 literes főzőházzal, 15 tartállyal működnek utóbbiból épül még 5 darab. Urbán Imre tulajdonos szerint 60 db, 4000 literes tartály lehet majd a maximum, ameddig bővülni tudnak. Elmondta, a fejlesztésekre szükség is van, hiszen a kapacitásuk maximumán működnek, a kisüzemiek között a legnagyobbakhoz sorolhatók, köszönhetően annak az értékesítési csatornának, melyet a Serházak jelentenek.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés