Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Diákok szépítették a szegényeket húsvét alkalmából

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29739
Húsvéthoz közelítve - Valentin-nap után - egy délelőttre újból szépségszalonná alakult át a Wojtyla Barátság Központ. Gáspáros tanulók ismét frizurát készítettek, szemöldököt és szempillát festettek a sorsközösség hölgy tagjainak, néhány férfiú pedig hajnyírást, szakálligazítást kért tőlük. (Fotók: Mátyus István)

Nagy volt a nyüzsgés csütörtök délelőtt a népkonyhaként is működő Karol Wojtyla Barátság Központban: a sorsközösség tagjaihoz a Gáspár András Szakgimnázium tizedikes fodrász és kozmetikus tanulói érkeztek. Zúgtak a hajszárítók, csattogtak az ollók, csacsogtak, nevetgéltek és főleg serényen, koncentráltan dolgoztak a diáklányok. A hölgyeknek igény szerint frizurát készítettek, kiszedték a szemöldöküket és kifestették a szempillájukat. Az urak tartózkodóbbak voltak, de páran éltek a lehetőséggel, és kértek egy hajnyírást vagy szakálligazítást.

A diákokat Kormos Henrietta kozmetikus és Maczkó Andrea fodrász szakoktatók kísérték el. Kormos tanárnő elmondta: a tanulóknak korábban is volt részük hasonló gyakorlatban, a Rév Szenvedélybeteg-Segítő Szolgálattal együttműködve. Kormos Henrietta is úgy látja, hogy tanítványai nagy lelkesedéssel vetik magukat ilyenkor munkába. Azért is hasznosak számukra ezek a szituációk, mert nemcsak a hajvágásban, szárításban, szemöldökfestésben szerzett tudásukat, technikájukat tökéletesíthetik, hanem a felnőtt kuncsaftokkal, vendégekkel való kommunikációt, a velük szembeni viselkedést is (hiszen általában a diákok egymáson gyakorolnak).

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés