Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Diákok szépítették a szegényeket húsvét alkalmából

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29739
Húsvéthoz közelítve - Valentin-nap után - egy délelőttre újból szépségszalonná alakult át a Wojtyla Barátság Központ. Gáspáros tanulók ismét frizurát készítettek, szemöldököt és szempillát festettek a sorsközösség hölgy tagjainak, néhány férfiú pedig hajnyírást, szakálligazítást kért tőlük. (Fotók: Mátyus István)

Nagy volt a nyüzsgés csütörtök délelőtt a népkonyhaként is működő Karol Wojtyla Barátság Központban: a sorsközösség tagjaihoz a Gáspár András Szakgimnázium tizedikes fodrász és kozmetikus tanulói érkeztek. Zúgtak a hajszárítók, csattogtak az ollók, csacsogtak, nevetgéltek és főleg serényen, koncentráltan dolgoztak a diáklányok. A hölgyeknek igény szerint frizurát készítettek, kiszedték a szemöldöküket és kifestették a szempillájukat. Az urak tartózkodóbbak voltak, de páran éltek a lehetőséggel, és kértek egy hajnyírást vagy szakálligazítást.

A diákokat Kormos Henrietta kozmetikus és Maczkó Andrea fodrász szakoktatók kísérték el. Kormos tanárnő elmondta: a tanulóknak korábban is volt részük hasonló gyakorlatban, a Rév Szenvedélybeteg-Segítő Szolgálattal együttműködve. Kormos Henrietta is úgy látja, hogy tanítványai nagy lelkesedéssel vetik magukat ilyenkor munkába. Azért is hasznosak számukra ezek a szituációk, mert nemcsak a hajvágásban, szárításban, szemöldökfestésben szerzett tudásukat, technikájukat tökéletesíthetik, hanem a felnőtt kuncsaftokkal, vendégekkel való kommunikációt, a velük szembeni viselkedést is (hiszen általában a diákok egymáson gyakorolnak).

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés