Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

„Ecsettel a természetben” – festménykiállítás nyílt a Porta díszteremben

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__26288
Taska László kecskeméti festőművész képeiből rendezett kiállítást a Porta Egyesület. A tárlatot április 11-én nyitották meg és egy hónapon keresztül lesz látható a Barátok temploma udvarában található Porta díszteremben. (Fotók: Mátyus István)

A megnyitón Olasz Csaba színművész adott elő részletet a Mozart musicalből Zene, az vagyok én címmel, majd Nagy László Adjon az Isten… című költeménye hangzott el.

Taska László ekképp vallott önmagáról az érdeklődő közönség előtt: - 1942-ben születtem, 1950 óta élek Kecskeméten. 1995 nyarán vettem először a kezembe ecsetet, azóta több mint 530 olajképet alkottam. Képzőművészeti ismereteimet, gyakorlatomat önképzés útján szereztem meg. Soha senki sem tanított. Egyedül, önállóan, kedvtelésből dolgozom. Első nyilvános bemutatkozásom 1996-ban történt, azóta számos helyen, intézményben volt kiállításom. A természet szerelmese vagyok. Kedvelem a tavasz és az ősz hangulatát, csodálatos színorgiáját, szeretem a csendet, a természetet, a hegyeket, az állatokat, a vízpartot. Szeretném, ha Önök is átéreznék azokat az élményeket, amelyeket én éreztem, amikor a kiállított képeket festettem. Élményeimet szeretném Önökkel is megosztani, ezért tártam a nyilvánosság elé alkotásaimat.

Hozzátette: nem tartja magát művésznek, természetfestőként mutatkozik be a nagyközönségnek, továbbá első számú múzsája a felesége.

Dr. Turai G. Kamil esztéta, tanár, Pilinszky-díjas költő, népművelő „egy röntgenezett pillantást vetett néhány képre”, méltatva a festő munkásságát, életútját, majd Nagy Attila, a Kecskeméti Piarista Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium igazgatója foglalta össze gondolatait Taska László tájképeiről, állatábrázolásairól.

Az eseményt József Attila Mama című verse, valamint az Ismerős Arcok zenekartól a Nélküled! zárta Olasz Csaba tolmácsolásában.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés