Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Egymillió csillag a szegényekért – Nemzetközi szolidaritási akció ismét Magyarországon

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6951
Hazánk idén is csatlakozik ahhoz a nemzetközi katolikus karitász akcióhoz, amelynek célja az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése. A december 6. és 13. között zajló országos kezdeményezésben tizenkét egyházmegyei karitászszervezet vesz részt.
Gyertyák gyúlnak a debrecen–nyíregyházi, az egri, az esztergom–budapesti, a hajdúdorogi, a kalocsa–kecskeméti, a kaposvári, a pécsi, a szeged–csanádi, a székesfehérvári, a szombathelyi, a váci és a veszprémi egyházmegyék területén. A gyertyáért felajánlott adományból a Karitász élelmiszeradománnyal segíti a szegényeket. A katolikus karitatív akció 1998-ban Franciaországból indult a Párizsi Főegyházmegye kezdeményezéseként. Elsőként Spanyolország és Németország, majd Svájc csatlakozott a programhoz. Az Egyház hivatalos segélyszervezetei, a Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis pedig 2006-tól vesz részt önállóan a mára 12 európai országban jelen lévő szolidaritási akcióban. A régiek úgy tartották: valahányszor lehull egy csillag, meghal valaki a Földön. És valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben. Ezt a fényt jelképezik a gyertyák, amelyeket azok gyújtanak, akiknek szívében már fellobbant a szeretet. Minden egyes gyertya kiáltás az elesettekért, az idősekért, a betegekért, a társadalom peremére szorultakért. Magyarországon 2008-ban ragyogtak fel először a szolidaritás csillagai egy héten át figyelmeztetve a szegénysorban élőkre. Az akció helyszínei Budapesten: Vörösmarty tér, Deák tér, Ferenciek tere, Szent István tér. Az akció ideje alatt a Katolikus Karitász munkatársai az érdeklődőknek tájékoztatást adnak a rászorultak helyzetéről és a segítségnyújtás lehetséges formáiról. A helyszínekről a Karitász honlapján tájékozódhatnak.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés