Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Elhunyt Farkas Gábor

| Feltöltve: | Forrás: http://hiros.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__26617
73 éves korában elhunyt Farkas Gábor a Kecskemét Leskowsky Hangszergyűjtemény Közalapítvány és az Európa Jövője Egyesület elnöke, a CSIPERÓ megálmodója.

Farkas Gábor magyar-történelem szakos tanár, több évtizedes népművelő, kulturális szervező tapasztalattal. Az Európa Jövője Egyesület elnöke. Kezdeményezője és kigondolója az Európa Jövője Nemzetközi Gyermektalálkozónak, melyet 1991 óta rendeznek meg Kecskeméten. Ezen kívül több nemzetközi nagyrendezvény sikeres szervezője, EU-pályázatok kidolgozója és megvalósítója. (Európa Napok, Régió fiataljai a jövő Európájáért stb.) 2006-os év egyik legnagyobb kulturális sikere is a nevéhez fűződik: a Kodály-Bartók Ifjúsági Világzenekar létrehozása a világhírű karmester, Vásáry Tamás irányításával.

 

1995-ben a Kecskemét Közművelődéséért-díjat, 1996-ban a Bács-Kiskun Megye Ifjúságáért díjat kapta meg. Tevékenységét a köztársasági elnök 2002-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikereszt kitüntetéssel ismerte el. 2005-ben Kecskeméten az Év embere elismerést vette át. 2007-ben Kecskemét város díszpolgára lett. 2013-ban az Európai Parlament elnökétől vehette át az Európa Polgár díjat, illetve megkapta a Lehel László-díjat is. 2017-ben a nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért kifejtett több évtizedes munkájáért a Magyar Kultúra Lovagja díjat vehette át.

 
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés