Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Emlékezetes novemberre számíthatnak a Wojtyla Ház gondozottjai

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__27604
A Wojtyla Barátság Központ küszöbön álló kiemelkedő rendezvényeiről számolt be Farkas P. József alapító-igazgató a népkonyha dísztermében tartott minapi sajtónyilvános megbeszélésen. Mint kiderült, harang- és keresztszentelések tarkítják az egyébként is változatos őszi programsorozatot neves egyházi személyiségek részvételével. Sőt, egy „apró” meglepetés is várható.

A kimagasló események sorát november 3-án 11 órai kezdettel az újonnan létesítendő Wojtyla-kereszt átadási ünnepsége nyitja. A szakrális köztéri emléktárgy a szociális létesítmény előtti téren kap helyet. A keresztet mons. Pintér Gábor Belorusszia pápai nunciusa és dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke részesíti papi áldásban.

November 11-én a Szent Márton napi megemlékezés alkalmával libasültet szolgálnak fel a népjóléti intézménybe betérő rászorulóknak, majd pedig egy élő libát sorsolnak ki a jelenlévő nagycsaládosok között.

17-én a Barátok templomában a reggeli szentmise keretében papi áldásban részesülnek az „Erzsébet kenyerek” – valójában zsemlék –, illetve a hozzájuk tartozó rózsák és „ajándékkérő kosárkák”. A zsemléket később a Wojtyla Ház rászorulói kapják meg, a rózsákkal pedig az Erzsébet nevű ellátottakat köszöntik. A kosárkákat neves kecskeméti vállalkozókhoz juttatják el, akiket tisztelettel arra kérnek, töltsék meg mindenféle finomsággal, amelyekkel a wojtylásokat és a város többi szegényét ajándékozzák meg karácsony előtt.

Harangszentelésre kerül sor Izsákon november 19-én. A helyi katolikus templom három régi harangját felújították, a negyedik teljesen újat Nagy Ferenc köztiszteletben álló izsáki vállalkozó elhunyt leányának emlékére készíttette.

Vacsiközben fog keresztet szentelni dr. Finta József, a Nagytemplom plébánosa. A katolikus egyházi esemény időpontja még kérdéses, ennek vonatkozásában később szolgálnak felvilágosítással.

És minden valószínűség szerint rövidesen egy elektronos autónak is örülhet az immáron több mint százhúsz fősre dagadt Wojtyla közösség. A támogatói felajánlások jóvoltából beszerzésre kerülő új járgányt elsősorban a napi ebédkiszállításoknál kívánják „hadrendbe” állítani, ugyanis a népkonyha vezetősége korábban úgy döntött, a mozgásukban súlyosan korlátozott rászorulók számára a jövőben házhoz viszik az ételt.

Alighanem sokáig emlékezni fog 2017 novemberére a Wojtyla Ház sorsközössége, továbbá munkatársai, önkéntesei, az intézmény üzemeltetését támogató több száz cég, szervezet és magánszemély, valamint az érdeklődő közvélemény. 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés