Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Építő szövetség alakul: Dr. Füzesi Viktor börtönparancsnok járt a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5980
Hétfőn délelőtt a kecskeméti megyei börtön parancsnoka dr. Füzesi Viktor bv. alezredes volt a vendége a Karol Wojtyla Barátság Központnak. Közismert, hogy a szociális intézmény számos „frissen szabadult”, hátrányos helyzetű polgárnak is kínál naponta meleg ételt, így is segítve a polgári társadalomban való tisztes helytállást, indulást.
A fiatal elöljáró személyesen ismeri az otthon számos vendégét. A két szervezet most egy olyan szerződést készít elő, melynek a lényegét egy, már a világban bejáratott, speciális nevelési módszer adja. Tedd jóvá a társadalomnak okozott kárt! Így foglalhatnánk össze az eszmei mondanivalót. A Karol Wojtyla Házba a jövőben rendszeresen járnak ki a börtönből olyan személyek, akik takarítanak, kertészkednek és megjavítják az elromlott alkatrészeket. Így kezdik meg a társadalomba való visszailleszkedést. Pozitív példával, hasznos segítséggel. Az említetten kívül számos más lehetőség is nyílik a két intézet együttmunkálkodására. A Wojtyla Ház aktivistái részt vesznek a börtön intézeteiben, az ünnepi rendezvények előkészítésében, ajándékokat visznek a hozzátartozójukat elveszített fogva tartottaknak. Természetesen, amint az elhangzott a mai találkozón, időközönként szakmai vezetés elemzi majd a tapasztalatokat és további terveket ez alapján jelöli ki.
Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés