Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Érsek és polgármester a Wojtyla Központban

| Feltöltve: | Mátyus István | Forrás: www.wojtyla.extra.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__3717
Szombat délutáni áhitatot, szolgáló közösségi összejövetelt látogatott meg dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti metropolita valamint dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere a Karol Wojtyla Barátság Központban. A vendégeket Farkas P. József alapító hívta meg és fogadta az Egressy utcai épületben. A jeles vendégek most ismerhették meg alaposabban, személyesen a nemzetközi-emlékközpontban megindult - szponzori fölajánlásokból finanszírozott - nagyívű fölújítást.
Szombaton délután meglátogatta a Karol Wojtyla Barátság Központot Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek valamint dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere. A szemlén a jeles vendégek megismerhették, milyen munkálatok folynak jelenleg az Egressy utcai otthonban, illetve, hogy mily program szerint folyik ott a rekonstrukció. A műszaki bejárást követően város illetve az egyházmegye vezetője részt vett egy az otthon aktivistái által szervezett imadélutánon is. Amelyeken a szent hírében álló, II. János Pál pápa életének fontos eseményeit idézték föl illetve arról beszéltek: a barátság központ milyen küldetést teljesíthet, hogy ápolja méltóan a nagy egyházférfi testamentumát? A délután folyamán a jelen levő Farkas P. József, az intézmény alapítója arról a döbbenetes lelkesedésről szólt, amelyet a donátorok, a szponzorok részéről tapasztalt, amikor az építkezéshez az anyagokat és a munkafelajánlásokat gyűjtötte. Az intézményt már most is szeretet övezi városszerte. Naponta jelentkeznek a segítők, a fölajánlók, az aktivisták, mert látják- nem csak a "mész dolgozik", de kiárad a lélek is. Ez a kezdeményezés sikerének a kulcsa. Az alkalmat, a találkozást fölhasználva, dr. Bábel Balázs érsek gratulált dr. Zombor Gábor, polgármesternek a MERCEDES beruházás elnyerése okán. Isten áldását és sok sikert kívánt a város nagy ívű fejlődéséhez, amelynek minden bizonnyal haszonélvezője lesz a Wojtyla Barátság Központ és a hozzá hasonló létesítmények, a városi szegények is.
Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés