Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Érsek és polgármester a Wojtyla Központban

| Feltöltve: | Mátyus István | Forrás: www.wojtyla.extra.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__3717
Szombat délutáni áhitatot, szolgáló közösségi összejövetelt látogatott meg dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti metropolita valamint dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere a Karol Wojtyla Barátság Központban. A vendégeket Farkas P. József alapító hívta meg és fogadta az Egressy utcai épületben. A jeles vendégek most ismerhették meg alaposabban, személyesen a nemzetközi-emlékközpontban megindult - szponzori fölajánlásokból finanszírozott - nagyívű fölújítást.
Szombaton délután meglátogatta a Karol Wojtyla Barátság Központot Dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek valamint dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere. A szemlén a jeles vendégek megismerhették, milyen munkálatok folynak jelenleg az Egressy utcai otthonban, illetve, hogy mily program szerint folyik ott a rekonstrukció. A műszaki bejárást követően város illetve az egyházmegye vezetője részt vett egy az otthon aktivistái által szervezett imadélutánon is. Amelyeken a szent hírében álló, II. János Pál pápa életének fontos eseményeit idézték föl illetve arról beszéltek: a barátság központ milyen küldetést teljesíthet, hogy ápolja méltóan a nagy egyházférfi testamentumát? A délután folyamán a jelen levő Farkas P. József, az intézmény alapítója arról a döbbenetes lelkesedésről szólt, amelyet a donátorok, a szponzorok részéről tapasztalt, amikor az építkezéshez az anyagokat és a munkafelajánlásokat gyűjtötte. Az intézményt már most is szeretet övezi városszerte. Naponta jelentkeznek a segítők, a fölajánlók, az aktivisták, mert látják- nem csak a "mész dolgozik", de kiárad a lélek is. Ez a kezdeményezés sikerének a kulcsa. Az alkalmat, a találkozást fölhasználva, dr. Bábel Balázs érsek gratulált dr. Zombor Gábor, polgármesternek a MERCEDES beruházás elnyerése okán. Isten áldását és sok sikert kívánt a város nagy ívű fejlődéséhez, amelynek minden bizonnyal haszonélvezője lesz a Wojtyla Barátság Központ és a hozzá hasonló létesítmények, a városi szegények is.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés