Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

ÉRSEKI JUBILEUM: TÍZ ÉV AZ EGYHÁZMEGYE SZOLGÁLATÁBAN

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5361
"Papnak készültem. Évekig volt időm átgondolni, mit is akarok, mivel is jár egy életvállalás. Öt szemináriumi év és két esztendő katonai szolgálat talán elég idő volt a fölkészülésre. Elhatároztam, hogy tiszta, becsületes, egyszerű elkötelezett papi életet fogok élni, a hívek között, a váci egyházmegye állomáshelyein. De püspöknek nem készül az ember. Aztán, amikor volt fél órám, Rauber érsek úr, az akkori vatikáni nuncius kápolnájában a döntésre - félve mondtam igent." - emlékezett dr. Bábel Balázs érseki szolgálata kezdetére a csütörtök délután megrendezett hálaadó szentmisén, amelyen a hívek sokasága mellett részt vettek a suffraganeus püspökök, a pápa képviselője valamint a főegyházmegye száz papja is.
Megtelt a kalocsai székesegyház csütörtökön délután azon a Te Deumon, amelyen a hívek, főpapok és a megye papsága mondott az Úrnak, emlékezve a tíz évtizeddel ezelőtt elbúcsúzott korábbi érsekre, dr. Dankó Lászlóra, valamint hálát adva azért az áldásos szolgálatért, melyet a Jóisten dr. Bábel Balázs metropolitánkban adott nekünk. Templomok, építő, tanító programok, nagy jelentőségű beszédek, a közösséggel együtt élő, együtt gondolkodó testvéri közvetlenség, családias miliő, megfiatalodó szolgáló papi kar – nagyon röviden ilyen karizmák jellemzik ezt az évtizedet. A misén és az azt követő találkozón részt vett Julianus Janus, érsek, vatikáni nuncius, Kiss-Rigó László, szeged-csanádi és Mayer Mihály, pécsi püspök is. XVI. Benedek pápa személyes küldötte külön beszédben köszöntötte a főpapot. Áldozatos munkájához a Jóisten áldását kívánta. Az ünnepen – meghívásra – részt vett a kecskeméti Wojtyla Ház delegációja is. A püspöki palotában rendezett fogadáson átadták a jubileum alkalmából vitt emlékeket, ajándékokat. A Print 2000 Nyomda 200 digitális kötetben – a Porta Könyvek sorozata keretében – jelentette meg az évfordulóra az érsek által legjobbaknak ítélt száz verset. Az alkotó és Farkas P. József adta át dr. Bábel Balázsnak Tóth Pál zománcművész mesterművét, az érseki portrét.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés