Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Érseki Mikulás a Margaréta Otthonban

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__3855
Örömteli dolog az ajándék, legyen az csak egy csomag édesség. De még nagyobb öröm, ha a jótevő jeles személyiség. Így érthető, hogy joggal nagyon várják évente a Mikulás napját a kecskeméti Margaréta Otthon idős, beteg lakói. Hiszen a szeretet csomagját évek óta, dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskemét érseke hozza és adja át nekik szép szavak, szép énekek kíséretében.
Noha Advent liturgikus színe a lila, a neves metropolita ilyenkor bátran szakít a hagyománnyal. Mikulásruhába öltözik, vagyis pirosba, nagy érseki botjával így jelenik meg az otthon várakozó lakói előtt. Arcán látszik az öröm, a vidámság, a készség az emberek megszólítására, a barátkozásra. Szombaton délután is így ünnepelt a Margaréta kis társadalma – szeretetben és örömben. A lakótársi viták elültek, mindenki kedves volt, békés és mosolygós, s talán a betegek szenvedése, fájdalma is enyhült egy röpke órára. Az érsek úrtól - az ajándék csomag mellé - mindenkinek jutott egy-két kedves szó, simogatás. És úgy köszöntek: - Érsek atya, jövőre visszavárjuk!
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés