Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Európa Kupa kezdődött Kecskeméten

| Feltöltve: | Forrás: www.kecskemetilapok.hu | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8809
13. alkalommal rendezik meg Kecskeméten a Gyermekotthonok Európa Kupa Döntőjét. Idén hét országból érkeztek gyerekek és kilenc csapat vesz részt. Magyarországot Bicske, valamint a kecskeméti Faragó Béla Gyermekotthon és az SOS Gyermekfalu csapata képviseli. A fiatalok 11 sportágban mérhetik össze tudásukat: atlétika különböző számaiban, asztaliteniszben, sakkban és labdarúgásban.

Sebastian Bicskéről érkezett Kecskemétre, de már második alkalommal jár nálunk a Gyermekotthonok Európa Kupa Döntőjén. Tavaly fociban második lett a csapatával, míg sakkban pedig harmadik. Idén a sakkon kívül atlétikában és fociban indult.

 „- Mióta sakkkozol? - Két három éve. Azért szeretem a sakkot, mert tetszik a rutinja, sok dolgot, szép helyzeteket meg lehet oldani.

- Milyen gyakran gyakorolsz?

- Mostanában nem nagyon gyakoroltam, inkább focizni szeretek.”

Amíg stábunk a Táncsics Kollégiumban tartózkodott Szlovénia és Horvátország egyéni sportolói szerepeltek sakkban a legjobban. A gyermekek egyébként 10 és 16 éves kor között mérik össze tudásukat.

„Nagy öröm számomra, hogy az elmúlt 10 évben kiteljesedhettünk, hiszen Európa 8-10 országa folyamatosan részt vett a nemzetközi sporttalálkozón. Ezeken a találkozókon folyamatosan tudtuk bővíteni a sportágak számát és így a gyerekek is folyamatosan tudták megmérettetni azokban magukat” – mondta Radics Kálmán a Hit és Sport Alapítvány elnöke.

Szerdán egész nap a labdarúgásé a főszerep, mivel nem csak a világon, de a gyerekek körében is ez a legnépszerűbb sport. Az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján Horvátország, Szerbia és Ukrajna lesznek a legnagyobb ellenfelek. Hogy ez így lesz-e, bárki meggyőződhet a saját szemével is, mivel holnap a Széktói Stadionban várják a szurkolókat.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés