Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Ezeréves jubileum - Pécsi meghívás a Portának

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5313
A Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportját is meghívta Mayer Mihály pécsi megyéspüspök az augusztus 23-án rendezendő, az egyházmegye alapításának ezeréves évfordulóját köszöntő ünnepségre. Ez lesz a csúcspontja a megemlékezéssorozatnak, amely valójában szeptember 26-án, a kékesdi templom szentelésével zárul.
A meghívás apropója nem más, minthogy a Porta Közösségek Szövetsége aktívan részt vállal fontos egyházmegyei célok megvalósításában, a többi között a kékesdi templom építésében. A pécsi ünnepre egyébként pápai követ érkezik, aki elhozza XVI. Benedek személyes üzenetét is. A vendég azonban nem Rómából, hanem Bécsből jön: ugyanis az osztrák katolikus püspöki kar elnökét, Schönborn bíborost várják a rendezvényre. A Porta Csoport missziósai már most készülnek a felkérésre, kidolgozzák a tervezett, immár a második, Karol Wojtyla Ház intézményének programját, terveit. Segítséget mindehhez Pécs városától és a pécsi egyházmegye vezetésétől várnak. A pécsi az egyetlen magyarországi egyházmegye, amelynek alapítási dátuma ránk maradt, így pontosan tudjuk, hogy az alapítás Győr várában 1009. augusztus 23-án történt. A millenniumi évet színes és változatos programokkal ünnepli az egyházmegye. A jeles esztendő 2008-ban, advent első vasárnapján, az új egyházi évben indult és idén Krisztus Király ünnepével zárul.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés