Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Ezeréves jubileum - Pécsi meghívás a Portának

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5313
A Porta Egyesület Katolikus Munkacsoportját is meghívta Mayer Mihály pécsi megyéspüspök az augusztus 23-án rendezendő, az egyházmegye alapításának ezeréves évfordulóját köszöntő ünnepségre. Ez lesz a csúcspontja a megemlékezéssorozatnak, amely valójában szeptember 26-án, a kékesdi templom szentelésével zárul.
A meghívás apropója nem más, minthogy a Porta Közösségek Szövetsége aktívan részt vállal fontos egyházmegyei célok megvalósításában, a többi között a kékesdi templom építésében. A pécsi ünnepre egyébként pápai követ érkezik, aki elhozza XVI. Benedek személyes üzenetét is. A vendég azonban nem Rómából, hanem Bécsből jön: ugyanis az osztrák katolikus püspöki kar elnökét, Schönborn bíborost várják a rendezvényre. A Porta Csoport missziósai már most készülnek a felkérésre, kidolgozzák a tervezett, immár a második, Karol Wojtyla Ház intézményének programját, terveit. Segítséget mindehhez Pécs városától és a pécsi egyházmegye vezetésétől várnak. A pécsi az egyetlen magyarországi egyházmegye, amelynek alapítási dátuma ránk maradt, így pontosan tudjuk, hogy az alapítás Győr várában 1009. augusztus 23-án történt. A millenniumi évet színes és változatos programokkal ünnepli az egyházmegye. A jeles esztendő 2008-ban, advent első vasárnapján, az új egyházi évben indult és idén Krisztus Király ünnepével zárul.
Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés