Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

FINIS KÉKESDEN – A PORTA TELJESÍTI ÍGÉRETEIT

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5294
A napokban tartották a Szent Mihály Templom építői az úgynevezett kékesdi disputát: a nagy, tíz évvel ezelőtt elindított építkezés finisét megelőző utolsó koordinációt. Jelen volt a többi között főtisztelendő Wolf Gyula, a Pécsi Egyházmegye gazdasági igazgatója, Kóbór Miklós, főmérnök, Dévényi Sándor, Kossuth-díjas építőművész, a templom megálmodója.
Természetesen a kecskeméti Porta Közösségek Szövetségének elnöke, Farkas P. József is megjelent az egyeztetésen, hiszen a meghívók súlyos milliók megszerzését kérték s várják az országos hírű civil szerveződéstől. Számos nyitott kérdés volt még a napirenden. Hogy szerkeszthető az építés minimál programja? Mi az, aminek feltétlenül el kell készülni 2009. szeptember 26-ig, a fölszentelés napjáig, és mi az, amely halasztható fázis? A részletek is keményen és konkréten előkerültek. Most úgy tűnik, hogy nem lesz akadálya a tervezett időben való ünnepi misének: Szent Mihályra elkészül a várva várt Istenháza. A Porta mintegy 15 millió forintot vállalt, ennyi pénzt, ilyen értékű munkát, áldozatot próbál szervezni a fölajánlóktól. Persze az egyházmegyére is igen komoly feladatok várnak még. Nagy áldozatokat vállalt Mayer Mihály püspök úr is. Amint az már közismert a templomépítéséhez tíz évvel ezelőtt személyesen Orbán Viktor, akkori miniszterelnök adott 12 millió forintos támogatást. Ez azonban csak a beruházás költségeinek tíz százalékát fedezte. A munkálatok egy idő után – minden nemes erőfeszítés ellenére – meg is rekedtek. A Porta képviselőinek lelkes hozzáállása kellett ahhoz, hogy a reménytelenséget ismét az új remény váltsa föl, és meginduljanak a munkák a kékesdi templomdombon.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés