Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Gálvölgyi János és családja a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__26727
A Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színművészt, népszerű parodistát, szinkronszínészt a felesége, Gálvölgyi Judit műfordító, egyik leányuk Dorka, a Hatszín Teátrum igazgatója, valamint Nádas Erika „ezeréves barát” társaságában Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója fogadta és látta vendégül. A népkonyha pódiumán Borzák Tibor újságíró faggatta őket. (Folytatás a képek után, fotók: Tódor Norbert)

A Gálvölgyi család előbb a Gong Rádióban „lépett fel”, ezután érkeztek a Wojtyla Házba. Farkas P. József és Molnár Zoltán intézményvezető képes prezentáció keretében mutatta be a létesítmény eddigi történetét a megnyitástól egészen az elmúlt hétvégéig, majd Borzák Tibor vette át a szót az étkezdében.

Gálvölgyi János a gondozottak alkotta közönség előtt többször is nyomatékosan kifejezésre juttatta a társadalom elesettjei iránt érzett szolidaritását. Szomorúsággal elegyített meghatottságát fanyar iróniával ötvözve adott hangot meggyőződésének, olykor dermesztő képet festve az általa vélt valóságról. „Tudom, hogy jól élünk, mert ki van írva a plakátokra” - jegyezte meg összefoglalóan egy alkalommal.

A pódiumbeszélgetés vezérgondolata mindvégig a szegénység mentén körvonalazódott, humorral jócskán teletűzdelt, csípős megjegyzésekkel tarkított odamondásokkal fűszerezve az időközben mégiscsak derűssé váló diskurzust.

Dorkától egyebek között megtudhatták a jelenlévők, hogy családjuk rendszeresen pártfogol karitatív szervezeteket. „Jómagam is önkénteskedem: tartós élelmiszert, melegételt szoktam osztani, most pedig rászoruló kicsinyek javára gyűjtünk, küzdve a gyermekszegénység ellen.”

Nem hiányzik a Heti Hetes? - hangzott az egyik kérdés. - Nem, mert az ország szereti a jelenlegi állapotot… - adott sokat sejtető választ Gálvölgyi János.

Rodolfó lányaként és művészfeleségeként dupla teher nyugszik a vállán… - fordult Judit asszonyhoz Borzák Tibor. - Soha nem volt teher, mert egyrészt beleszülettem, másrészt megszoktam, hogy nálunk néha vasárnap van kedd - érkezett a válasz.

Hála Istennek nem kerültem soha nehéz sorba. Meleg, fűtött szobából jó tanácsokat osztogatni arcátlanság lenne - felelte a színművész az újságíró firtatására, hogy „Mit lehet mondani ezeknek az embereknek valamiféle reményként?”

Gálvölgyi János azt is egyértelművé tette, minden negatívum ellenére nem a szomorúságé az utolsó szó: „Van még egy pár előadásom, utána irány a Szegedi Szabadtéri Játékok. Egyébként nagy terveim vannak nyárra: reggel felkelek, és nem megyek sehova.” (Hangos nevetés a közönség soraiból.)

A vendégek az ebédosztásban is jeleskedtek. A Bakos és Társai Bt. ügyvezetőjének adományát - százhúsz adag olaszos húsos pennét - Gálvölgyi Dorka és Nádas Erika osztotta szét az interaktív „Gálvölgyi show” után.

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés