Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Gazdag programok a Ladik-fesztiválon

Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek szentmisét mutatott be Apostagon

| Feltöltve: | | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__5702
A keresztény könnyűzenei együttesek hagyományos seregszemléjét, a Ladik-fesztivált július 31. és augusztus 2. között rendezték meg Apostagon.
Több mint 12 évvel ezelőtt történt, hogy néhány fiatal péntek esténként összegyűlt imádkozni és énekelgetni Apostagon, a helyi plébánián. Bármilyen hihetetlen, ebből lett a ma már országszerte ismert Ladik-fesztivál. Nem ment persze könnyen, noha hamar gyarapodni kezdett a közösség, cserkészcsapat alakult, és különböző programokat szerveztek - eleinte csak a helyi, majd pedig a környező települések fiataljai számára is – a „ladikosok”. Később már az ország különböző területeiről érkeztek a fesztiválra érdeklődők, akiknek szállást, egyszeri közös étkeztetést és persze kulturált szórakozást biztosítottak a szervezők. Egyre több ismert keresztény együttest hívtak meg, a koncertek pedig egyidejűleg már két különböző helyszínen zajlottak: egy szabadtéri színpadon és az apostagi Zsinagógában. Az idei, a 12. program pénteken kezdődött nyitó szentmisével, amelyen „Gorbi és barátai” zenéltek. A három napos programon fellépett egyebek között az Immanuel, az Affér, a Ladik, a Só, The Last Chance és a Borka Band. A Hetvenszer hétszer, a Zoom, az Ösztön, az Eucharist (Gável Testvérek), Vikidál Gyula, Via Stellis, Rőmer Károly és barátai. Volt virrasztás, népi kézműves foglalkozások, bogrács–party, és táncház. Vasárnap pedig evangélikus és református istentiszteletek, valamint katolikus szentmise zárta az idei Ladik-fesztivál gazdag programját. (Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek apostagi prédikációjának teljes szövege meghallgatható lesz a Charitas Rádión).
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés