Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Halottak napi szentmisét tartottak a megszépült Kálváriánál

| Feltöltve: | | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6490
A kecskeméti Szentháromság Temetőben lévő szoborcsoport felújítási folyamata majdnem egy éve kezdődött, és a létrejött példaértékű összefogás következtében halottak napjára elkészült a beruházás jelentős része. A 290 éves temető építészeti központja a Kálvária, és annak közvetlen környéke. Itt helyezkednek el a legfontosabb síremlékek: Ferenczy Ida (Sissy társalkodónője) mauzóleuma, a Farkas Kápolna, és a temető legnagyobb síremléke, a Nemes Kovács család sírja is.
Az elmúlt években többen felvetették már a Kálvária felújítását, érdemi áttörést azonban csak a Kecskeméti Városszépítő Egyesületnek sikerült elérnie. Kezdeményezésükre indult el az a civil összefogás, melynek köszönhetően ez a nem mindennapi műemlék újra régi fényében tündökölhet. Halottak napján Farkas László katolikus plébános, helynök szentmisét celebrált a megszépült Kálváriánál. A képgalériában található képeken szépen látszik, hogy a két Lator restaurálása folyamatban van, a keresztek felújítása pedig már elkészült. A Mária és a Mária Magdolna szobrok restaurálása is befejeződött, a Bozóki Testvérek Kft. ígéretüknek megfelelően a szentmisére a helyszínre szállították őket. A szentmise után Farkas László helynök úr kérte a jelenlévőket, hogy adakozzanak a további munkák elvégzésére. A Nagytemplomban külön erre a célra felállított urnában, valamint a már korábban nyitott számlaszámra gyűjtik a pénzt. A Porta Egyesület - amely a stációk rekonstrukcióját szervezi, a különböző emlékhelyek felújítási költségeit külön-külön feltünteti, így az adakozni kívánó személyek, csoportok vagy családok eldönthetik, hogy mely stáció megújításához tudnak hozzájárulni. A tervek szerint a Kálvária rekonstrukciója 2010. húsvétjára készül el teljesen.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés