Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Halottak napi szentmisét tartottak a megszépült Kálváriánál

| Feltöltve: | Gyarmati Szilvia | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6490
A kecskeméti Szentháromság Temetőben lévő szoborcsoport felújítási folyamata majdnem egy éve kezdődött, és a létrejött példaértékű összefogás következtében halottak napjára elkészült a beruházás jelentős része. A 290 éves temető építészeti központja a Kálvária, és annak közvetlen környéke. Itt helyezkednek el a legfontosabb síremlékek: Ferenczy Ida (Sissy társalkodónője) mauzóleuma, a Farkas Kápolna, és a temető legnagyobb síremléke, a Nemes Kovács család sírja is.
Az elmúlt években többen felvetették már a Kálvária felújítását, érdemi áttörést azonban csak a Kecskeméti Városszépítő Egyesületnek sikerült elérnie. Kezdeményezésükre indult el az a civil összefogás, melynek köszönhetően ez a nem mindennapi műemlék újra régi fényében tündökölhet. Halottak napján Farkas László katolikus plébános, helynök szentmisét celebrált a megszépült Kálváriánál. A képgalériában található képeken szépen látszik, hogy a két Lator restaurálása folyamatban van, a keresztek felújítása pedig már elkészült. A Mária és a Mária Magdolna szobrok restaurálása is befejeződött, a Bozóki Testvérek Kft. ígéretüknek megfelelően a szentmisére a helyszínre szállították őket. A szentmise után Farkas László helynök úr kérte a jelenlévőket, hogy adakozzanak a további munkák elvégzésére. A Nagytemplomban külön erre a célra felállított urnában, valamint a már korábban nyitott számlaszámra gyűjtik a pénzt. A Porta Egyesület - amely a stációk rekonstrukcióját szervezi, a különböző emlékhelyek felújítási költségeit külön-külön feltünteti, így az adakozni kívánó személyek, csoportok vagy családok eldönthetik, hogy mely stáció megújításához tudnak hozzájárulni. A tervek szerint a Kálvária rekonstrukciója 2010. húsvétjára készül el teljesen.
Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés