Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Helyi németeket látott vendégül a Wojtyla Ház

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29334
Bács-Kiskun megyében élő németek számára szervezett kirándulást Izsákon Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója. A szerda délelőtti program üzemlátogatással kezdődött a Royalsekt Zrt. telephelyén, majd a Vino Étteremben szeretetebéddel folytatódott, végül a nyári- és őszi izsáki képzőművészeti alkotótábor résztvevőinek munkáiból összeállított tárlatot tekintették meg közösen a helyi művelődési házban. (Fotók: Mátyus István)

A bensőséges légkörű kiruccanás gondolata annak apropóján született, hogy a Vidám Törzsasztal Társasága és a Németnyelvű Evangélikus Egyházközség – ugyanis így hívja magát a szóban forgó két közösség – havi rendszerességgel hívja ebédlőasztalhoz a Wojtyla népkonyha szegényeit – mintegy százhúsz, testi-lelki kínoktól szenvedő rászorultat. Ennek okán Farkas P. József idejét látta, hogy valamiképp viszonozza a két tömörülés tagjainak nagylelkűségét; az önzetlen, jókedvű adakozást, melyet a Kecskeméten élő nehézsorsú emberek érdekében folytatólagosan tesznek.

A tizenkét fős, javarészt külhoni nyugdíjasokból összetevődő csoportot Cornelia Rückriegel és Facol Lajos vezette. Ők az egyházi közösség, illetve a baráti társaság mozgatórugói.

A vendégeket Fórián Szabó Tamásné kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser fogadta a Royalsekt Zrt. udvarán, majd közösen bejárták az izsáki szeszesitalgyártó vállalat üzemegységeit, ahol a látogatók szemügyre vehették a pezsgőgyártás teljes folyamatát a must erjesztésétől a palackozott késztermékek csomagolásáig.

A Vino Étteremben Bíró Csaba, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület-vezetője tartott rövid ismertetőt a Kolon tó keletkezéséről, élővilágáról, miközben a résztvevők az ételremekekkel barátkoztak.

A festménykiállítás anyagát Ziegler Németh Ferenc festőművész, az Őszi Izsáki Képzőművészeti Alkotótábor alapító-szervezője szemléltette a megjelentek számára.

 

 

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés