Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Hihetetlen történet

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6696
Amikor oly nagy nyomás alatt élünk, amikor mindenki rohan és a megélhetésért küzd, jóleső érzés megtapasztalni, hogy vannak még csodák. A Jóisten ismét megmutatta önmagát. Történetünk a Lakitelek-Kecskemét vasútvonalon kezdődött, amelyen párom utazott. Az érkezés után alig fél órával vette észre, hogy a pénztárcáját a vonaton felejtette - kicsúszhatott a zsebéből - minden személyes iratával, tucatnyi bankkártyával, több tízezer forinttal. De mire feleszmélt, a vonat már visszaindult Lakitelekre.
Első ötlete az volt, hogy gépkocsival előremegy és valamelyik állomáson bevárja a vonatot, megpróbálja megtalálni a tárcát. Ugyan nem sok bizodalma volt már, hogy valaha is meglesz, de reménnyel telve nekiindult az útnak. Közben én az állomást hívtam, hátha a vonat mégsem indult el. (Késések mindig lehetnek.) De sajnos elindult. Aggódva gondolkodtam a további megoldási lehetőségeken: el tudják-e érni a kalauzt? Ha valaki leadna valamit, hol érdeklődjek? És ekkor megtörtént a csoda. A telefonközpontos megkérdezett valakit a háttérben, és örömmel szólt a kagylóba: megvan a pénztárca, az 1. pénztárhoz menjünk érte. Nem tudtam, örüljek, vagy se, mert úgy gondoltam, kisebb csoda lenne, ha pont azt a tárcát találták volna meg. Hívtam a férjem, aki mint őrült, ki letépte láncát, vágtatott a városon át az egyes pénztárhoz, de öröme nem sokáig tarthatott, mert az zárva volt. Reménye kezdett szertefoszlani. Kis idő múlva aztán előkerült egy hölgy, aki akkorra már a jegyzőkönyvet felvette a talált tárgyakról és felmutatta a pénzzel, kártyákkal, okmányokkal teli, hiánytalan barna kis tárcát. Férjem boldogsága határtalan volt. Mint kiderült, a vonat vezetője (F. Mihály szentesi masiniszta) ahogy átballagott a vonaton, észrevette az otthagyott holmit és becsületesen leadta az állomáson. Talán közben átgondolta, hogy milyen öröm lesz ez majd tulajdonosának, ha visszakapja, vagy átérezte annak a súlyát, hogy ennyi iratot pótolni nem kevés utánajárás, idő és pénz. De hogy helyén van a szíve, az biztos. A Jóisten áldja meg jóságáért, egy három gyermekes családapán segített.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés