Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Hit és értelem - dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek előadása

| Feltöltve: | | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__8109
A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Beszélgetés Barátainkkal című rendezvénysorozatának legutóbbi vendége dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek volt. Az érsek atya Hit és értelem címmel tartott előadást, melyet most Önök is meghallgathatnak, itt, a Charitas Rádión.

"Mi lehet ma az értelmiségi ember feladata? Magasan képzett legyen, hivatásszerűen és rendszeresen vegyen részt a társadalom irányításában, szervezésében. A korábbi társadalmak által felhalmozott szellemi értékeket – a keresztény értékeket is – közvetítse, önálló alkotótevékenységet fejtsen ki, és így hozzon létre értékeket. Az igazi változás mindig belülről jöhet: a Biblia szavával, a megtéréssel, a metanoiával, az értelem, az érzelem, az akarat jó útra terelésével. Abban látom a kiutat, ha a spirituális változás transzcendentális indíttatású lesz, és a kevés megmaradt igaz, só és kovász módjára hat a többiekre."

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés