Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Húsvét alkalmából sonkaszentelést tartottak a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29756
Krisztus feltámadásához, vagyis húsvét ünnepéhez kapcsolódóan papi áldásban részesültek az adomány sonkák a Wojtyla Barátság Központban. (Fotók: Mátyus István)

Ez alkalomból dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa érkezett a népkonyha szegényei közé. Ünnepi beszédében kéréssel fordult a gondozottakhoz, imádkozzanak a hétfőn tűzkárt szenvedett párizsi Notre Dame-ért, mely a katolikus világegyház emblematikus épületegyüttese.

A wojtylások ételosztás előtt meghallgatták József atya húsvéti gondolatait, majd ebéd után személyenként egy-egy ajándékcsomagot vehettek át, melyben sonka, tojás és különféle alapvető élelmiszerek kaptak helyet. Az adományokat a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Katolikus Karitász, valamint hazai, illetve multinacionális nagyvállalatok vezetői adták össze, ezzel is kifejezve, hogy szívükön viselik a hátrányos helyzetűek sorsát.

Az ebédet Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának tagja és Cornelia Rückriegel, a Németnyelvű Evangélikus Hitközösség képviselője ajánlotta fel önmaguk és segítőtársaik nevében.

 

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés