Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Húsvét alkalmából sonkaszentelést tartottak a Wojtyla Házban

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__29756
Krisztus feltámadásához, vagyis húsvét ünnepéhez kapcsolódóan papi áldásban részesültek az adomány sonkák a Wojtyla Barátság Központban. (Fotók: Mátyus István)

Ez alkalomból dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa érkezett a népkonyha szegényei közé. Ünnepi beszédében kéréssel fordult a gondozottakhoz, imádkozzanak a hétfőn tűzkárt szenvedett párizsi Notre Dame-ért, mely a katolikus világegyház emblematikus épületegyüttese.

A wojtylások ételosztás előtt meghallgatták József atya húsvéti gondolatait, majd ebéd után személyenként egy-egy ajándékcsomagot vehettek át, melyben sonka, tojás és különféle alapvető élelmiszerek kaptak helyet. Az adományokat a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Katolikus Karitász, valamint hazai, illetve multinacionális nagyvállalatok vezetői adták össze, ezzel is kifejezve, hogy szívükön viselik a hátrányos helyzetűek sorsát.

Az ebédet Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának tagja és Cornelia Rückriegel, a Németnyelvű Evangélikus Hitközösség képviselője ajánlotta fel önmaguk és segítőtársaik nevében.

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés