Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

II. János Pál kommunikációs teológiája - könyvbemutató a Vatikáni Rádióban

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__4305
Február 4-én, szerdán, a Vatikáni Rádió székházában bemutatták a „II. János Pál. A tömegtájékoztatás teológiájának fejlődése” c. kötetet. A könyv szerzői: Christine Mugridge, a Legszentebb Szentháromságról nevezett Miasszonyunk Társulat (SOLT) világi ágának tagja, illetve Marie Gannon szerzetesnő, a „Segítő Szűz Mária Leányai” kongregáció nővére. A bemutatón felszólalt Georges Cottier bíboros, a Pápai Ház nyugalmazott teológusa, valamint Giuseppe Costa atya, a Vatikáni Könyvkiadó (LEV) igazgatója. A kötethez John Patrick Foley bíboros, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának nyugalmazott elnöke írt előszót.
A szerzők a következő kérdésre keresték a választ: „Hogyan jelenítsük meg Krisztus világosságát kommunikációs megnyilvánulásainkban, hogy azokat az evangelizálás és a megszentelődés eszközeivé tegyük? A kihívást jelentő kérdésre II. János Pál „tömegtájékoztatási teológiája” adja meg a választ. A kötet hasznos segítséget nyújt teológusoknak, médium szakembereknek, nevelőknek, lelkipásztori kisegítőknek. A pápa írásain keresztül bemutatja, hogy hogyan fejlődött fokozatosan Karol Wojty³a kommunikációs teológiája, amelynek csúcspontját jelentette a tömegtájékoztatás világnapjára írt üzenete, amely 2005. január 24-én jelent meg „Gyors Fejlődés” címmel. Georges Cottier bíboros a bemutatón emlékeztetett az elhunyt pápa tanítására, miszerint Jézus Krisztus nem pusztán a szavak megteremtője, hanem ő maga az Isteni Szó.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés