Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Interjút adott Farkas P. József a Kecskeméti Televíziónak

| Feltöltve: | Tódor Norbert | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__28317
A Wojtyla Barátság Központ eddigi tizenhárom éves fennállása óta a népkonyha számára felajánlott festmények és egyéb műtárgyak méltó elhelyezése, bemutatása, közkinccsé tétele céljából rövidesen gyűjteményi központot hoznak létre a szociális intézményben – jelentette ki Farkas P. József alapító-igazgató a Kecskeméti Televíziónak adott csütörtöki interjújában. (Fotók: Mátyus István)

– A Wojtyla Ház működésének kezdete óta eltelt tizenhárom év alatt jelentős mennyiségű különleges, értékes, szélesebb körben is bemutatásra méltó festmény, műtárgy halmozódtak fel, melyek száma folyamatosan gyarapodik. Innen származik az ötlet, hogy olyan gyűjteményi központot hozzunk létre az intézmény egyik erre a célra kialakítandó helyiségében, ahol nem csak a gondozottak, az ide érkező vendégek, hanem a kulturális értékek iránt fogékony utca embere is megismerkedhet a mi kincseinkkel, állandó és időszaki kiállítások keretében – fogalmazott az alapító.

Legfrissebb fejleményként további festmények érkezéséről is beszámolt. – A Magyar Államkincstár illetékese napokon belül két képet bocsát rendelkezésünkre a Wojtyla Barátság Központban. Az alkotásokat Stanislaw Dziwisz lengyel bíboros, II. János Pál pápa egykori személyi titkára ajándékozta a magyar államnak, amikor egy kitüntetés átvétele alkalmából a közelmúltban Budapestre látogatott – hangoztatta Farkas P. József.

Hozzátette: – 2018 májusában Pintér József emlékkiállítást rendezünk e helyütt. A néhai keceli vállalkozó, a Pintér Művek alapító-tulajdonosa kezdettől fogva mintegy tíz esztendőn át „vakon” támogatta jelentős adományaival a létesítmény működését. Tiszteletünk, nagyrabecsülésünk kifejezésének, főhajtásnak szánjuk a tavaszi fotótárlatot, ahol egyben Tóth Pál grafikusművész most készülő grafikáját is bemutatjuk.

 

 

 

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés