Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

Isten kegyelmére van szükségünk

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__6898
A magyar keresztény demokrata hagyomány legjelentősebb elismerését, a Barankovics emlékérmet vette át dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek, metropolita szombaton a MDNP választmányi ülésén.
- Mire kötelezi ez a díj? – kérdeztem Bábel atyát. - Komoly felelősséggel jár! Kirajozol egy szerepet, egy utat, egy elvárást. Különösen is fontos a közelmúlt történetében Barankovics páter szerepe, akit egyébként apám is jól ismert és tisztelt. Nehéz történelmi szituációban – nyilas uralom háború, pártok csatája, szovjet elnyomás, vörös terror – kellett helytállnia, választ adnia a tömegeket érintő súlyos kérdésekre. A családi asztalnál hallottam és megjegyeztem, hogy egyszer a demokrata néppárt székházában Barankovics nagy erejű beszédet mondott, Az idő sodrásában címen. Így fejezte be a szónok: „embernek lenni az embertelenségben annyit tesz, mint hasonlítani Isten képére.” Ez minden kereszténynek szóló feladat, de akiket a Jóisten és az egyház vezető posztokra szemel ki, mint engemet is, azok számára elháríthatatlan kötelesség, hogy magasabb horizonton lássák nemzetünk sorsát, mint az átlagember. El kell tehát nekem is vállalnom olyan feladatokat, olyan missziót, amely irányt mutat a hívő tömegeknek, amely támasztékuk azoknak, akik az egyházhoz tartoznak és bíznak benne. Ezt a szolgálatot nem lehet emberi erőből végezni. Isten kegyelmére van szükségünk, hogy eleget tegyünk. Akit az Isten őrnek állít egy közösség mellé, nem félhet! Nem ijedhet meg a közelmúlt történetében vitáktól, a támadástól, a bántástól. Viszont bízhat benne, hogy a Jóisten a nehéz percekben is mellette áll.
Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés