Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__28222
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. február 4.

1. A hét ünnepei a következők:

- Hétfőn Szent Ágota szűz és vértanú emléknapja.

 - Kedden Miki Szent Pál és társai vértanúk emléknapja.

- Szombaton Szent Skolasztika szűz emléknapja lesz.

2. A héten szerdán 17 órától Szeretetláng engesztelés lesz a templomban.

3. A Római Katolikus Főplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Kecskeméti Szervezete, a Piarista Diákszövetség és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja  tisztelettel meghív minden érdeklődőt a gróf Széchenyi Zsigmond kutató, író születésének 120. évfordulója  tiszteletére rendezett báljára, melyet  2018.02.10-én (szombaton) 19 órai kezdettel  a Három Gúnár Hotel rendezvény házában adnak. Mindenkit szeretettel várunk!

4. A Szent Miklós Templomigazgatóság RÓMAI Zarándoklatot szervez 2018.10.27-11.01-ig. Hat nap, öt éjszaka félpanziós ellátással. A részvételi díj 120.000 Ft / fő. Jelentkezni január 31-ig lehet Fekete Gábor diakónusnál (+36/30/457-7031)A zarándoklatról plakátokat is helyeztünk ki a hirdetőtáblákra.

5. Február 11-én vasárnap lesz a Betegek Világnapja. Ehhez kapcsolódóan a Betegek Szentségének közös, ünnepélyes kiszolgáltatására kerül sor a Nagytemplomban a de. fél 11-es szentmise keretében. Kérem, hogy az egyedül eljönni nem képes időseket és betegeket hozzuk el erre az eseményre! Gyónási lehetőség lesz a szentmise előtt és alatt.

6. Irgalom Forrása közbenjáró szolgálat lesz 2018. február 11-én délután fél 4-től itt a Nagytemplomban. A tanítás témája: Áldást hozó tized. A tanítás után közbenjárás lesz testi- és lelki gyógyulásért az Oltáriszentség előtt.

7. Szintén február 11-én délután 15 órakor imaóra lesz a Barátok templomában Szent Filoména tiszteletére.

8. A Házasság hete idén február 10-től 18-éig tart Kecskeméten, és számos értékes program lesz, amelyekre nem csak házasokat várunk! A Parázs Pasztorális Központ ismét szervez flashmobot, vacsoraestet és Szerelmi kalandtúrát, amely idén március 24-ig tart. Bővebb információ és jelentkezés a programokra a Parázs Központ honlapján! Február 11-én vasárnap a 9 órás szentmise után templomunkban megáldjuk a házaspárokat és jegyespárokat. Szeretettel várunk mindenkit!

9. Imanapot szervez a kecskeméti Imádság Háza. Hívják mindazokat, akikben vágy van arra, hogy a Szentlélek cselekedjék az életükben. Az imanap február 17-én, szombaton 9 órakor kezdődik az Érseki Helynökség nagytermében. 

10. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik ebben az évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni lehetőleg az év első két hónapjában a lakhelyileg illetékes plébánián, hogy a jegyesoktatásról és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket!

11. Február 14-én lesz hamvazószerda, a Nagyböjt szent időszakának kezdete. Előtte kedden, az esti szentmise végén húzzuk fel a nagyböjti leplet. Hamvazószerdán és az azt követő vasárnap minden szentmisén hamvazás lesz. Hamvazószerda szigorú böjti nap: akik elmúltak 14 évesek, nem ehetnek húst, a 18 és 60 év közöttiek háromszor étkezhetnek, és egyszer lakhatnak jól. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. Nagyböjtben péntekenként 17 órától keresztutat végzünk. Hamvazószerdával kezdődik a kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig tart.

Hirdetés
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés