Kezdőlap
YouTube
Facebook
RSS csatorna
E-mail küldése

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

| Feltöltve: | Rövid link: http://wojtyla.hu/s_!news/i__51/i__28334
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

2018. február 25.

1. Elkezdődött a Nagyböjt, a Húsvéti előkészület szent időszaka. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. Nagyböjtben péntekenként 17 órától keresztutat végzünk a Nagytemplomban.

2. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik ebben az évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni lehetőleg az év első két hónapjában a lakhelyileg illetékes plébánián, hogy a jegyesoktatásról és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket!

3. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Kecskeméti Csoportja előadást szervez február 28-án szerdán este 18 órakor  a Főplébánia Közösségi Házának emeleti nagytermében. Az előadást Dr. Finta József plébános atya tartja. Címe: „Értékes szabadidőtöltés és ünneplés a családban.”

4. A Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia a Katolikus Karitász támogatásával 2018. március 4-től 11-ig a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést hirdet templomainkban a szegények megsegítésére. A tartós élelmiszereket a templom sekrestyéjében gyűjtjük, hálásan köszönünk minden adományt. A gyűjtésről plakátot is helyeztünk ki a hirdetőfalra.

5. A Nagyböjti Lelkigyakorlatot Dr. Bábel Balázs érsek atya fogja tartani a Nagytemplomban március 9-10-11-én, péntek-szombat-vasárnap este hat órakor. Mindenkit szeretettel várunk. A lelkigyakorlatos szentmisék előtt és alatt gyónási lehetőség lesz.

6. Az elmúlt hónapokban több alkalommal figyeltük meg, hogy a kézbe történő szentáldozás során tiszteletlenségek, illetve félreérthető magatartásformák történtek. Tisztelettel kérjük, hogy az oltáriszentséget minden kézbe áldozó testvérünk a pap színe előtt vegye magához, mielőtt elfordulna az oltártól és visszaindulna a helyére! Krisztus szent testét a bal tenyerünket a jobb tenyérre helyezve, a bal tenyérbe kérjük, egyértelmű mozdulattal. Majd a jobb kezünkkel vegyük magunkhoz a pap vagy az áldoztató előtt, tőle el nem fordulva! Hálásan köszönjük.

7. Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a személyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik százalékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai száma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adószámát megtalálják a középső kis asztalkán vagy a kitett plakáton. Hálásan köszönünk minden felajánlást, támogatást.

8. Szeretettel tájékoztatom a kedves híveket, hogy önkéntes templomtakarítókra lenne szükségünk. Aki áldozatkész lélekkel, szívesen vállalna ilyen szolgálatot, kérem, hogy jelentkezzen minél előbb Szabó László sekrestyésnél!

Hirdetés PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése PDF letöltése
A szervezetet a
Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatjahirdetés
hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés hirdetés